michaela

Michaela kommenterar så mycket och fint så jag kan inte svara på alla på samma gång så jag svarar här :)

Jag budade hem ett par converse så nu har jag 5 par, kanske det räknas som en samling? :)
Mammorna är det lite bättre med, min mamma njuter av sin sjuksskrivning genom att titta på SF kanalen och gå på långa promenader, det är hon värd. Ellens mamma har dom konstaterat att hon kommer bli helt återställd med tal och rörelser! :D
Kommer du hem från Egypten 15 april så betyder ju det att du har bokat en ny resa dit och ingen blir gladare än jag (kanske Karim)
Min rygg är det bättre med, det var nog något i kläm som tydligen har slutat att klämmas nu, så det är skönt och Patric slipper numer att röra min arm åt mig när jag har fastnat i nåt konstigt läge.
Tack för att du tycker vi är fina och jag ser fram emot massa fina bilder på dig och Karim efter 15 april! :)
Jag vet, sjukt seriöst med synkade kalendrar, men det är väldigt bra!
Mardrömmar om ambulanser har gått över, får se vad min hjärna hittar på nästa gång!
Mmmm, det var himla gott med en semla från Sveas! :)

Fortsätt kommentera fina du. Hoppas vi kan ses snart!

En helt vanlig måndag

Måndagar är helt ok ändå. Brukar vara mycket att göra på jobbet, idag verkar vara ett undantag då det inte är alls mycket. Jag sitter och kollar lite på den närmsta framtid, försöker planera lite semester. Skickat en förfrågan till min chef angående hur det ser ut efter att mitt kontrakt ser ut. Vill kunna planera in lite mer än de 8 dagarna som jag har önskat. Börjat spara pengar på sparkontot igen som har ekat tomt alldeles för länge! Skönt! Hade en väldigt lugn söndag igår, det enda jag gjorde var att kånka den tunga ica påsen, det var dagens ansträning. Veckan som kommer är inte heller särskilt planerad. Elenore ska jag hina med att träffa nu när hon bor granne med mitt jobb!


Att släppa iväg mig till Ica när jag är bakishungrig

Man ska inte handla när man är bakishungrig. Iallfall inte jag. Men jag skuttade iväg till Ica redan klockan 10 och inhandlade: bakpotatis, skagenröra, ingridienser till att göra en egen skink/ost/lök röra, 4 cola, 3 dubbelnougat, en chipspåse, en mjölk, en tropisk juice, en burk vitlöksfärskost. Typ allt jag var sugen på och då fick jag ändå hejda mig. Vi åt bakpotatis och sen somnade vi om och vaknade vid halv tre. Mycket skönt! Nu blir det att mysa med det som är kvar av morgonens inhandling !


Flott


Flott




Att posa i en cam

är svårt. Fattar inte hur alla andra klarar det, jag är mest fokuserad att försöka se in i den lilla lilla kameran.

Vilket gör att resultat blir en koncentrerad min. Menmen.


Idag

Idag har vi vart på stan en sväng. Hittade två linnen inne på Carlings som jag slog till på. Hittade egentligen ett jättefint inne på Levi´s men det kanske det blir en annan gång. Efter shopping fikade vi på bara vara. Ikväll blir det lite öl med Andreas och Alex med mera. Får se om vi går ut eller stannar hemma.



Ett av linnena jag frestade.

Hej

Här skulle egentligen finnas en fin uppdatering i går, men eftersom vi somnade i matkoma efter sushi vs kebab redan kl 2230 (Igen!) raklånga påklädda i sängen så blev det inte så mycket med det, men vi är utvilade idag. Idag ska vi ut på stan och kolla lite, jag budade ju tydligen på skor igår på tradera efter uppmuntring från Johanna så vi får se om några timmar och gårdagens slocknande ändå ledde till shopping av två nya fina converse till samlingen, (det är ingen samling så jag bara har fyra par och det är inte särskilt mycket. Nu blir det semla och kaffe då Patric köpte semla igår som vi somnade ifrån.

Pusss

Godmorgon!

Fredag, lön och inte så kallt längre! Fint!
Idag ska jag träffa Sandra för en fika efter jobbet. Kul eftersom jag inte gjort så mycket denna vecka mer än att jobba och vila när jag kommit hem. Träffade ju Elenore en sväng i veckan, men det är väl allt. Patric och jag har roat oss med zombieserien The Walking Dead, som det tyvärr bara kommit ut 6 avsnitt av och man tvingas vänta enda till November för nya avsnitt. Alldeles för länge enligt min åsikt.



Finafina Mimmi, snart lämnar du Sverige för Florida igen, men när jag sparat ihop tillräckligt med pengar, då kommer jag och hälsar på när ni är där. Då ska vi sola och simma bland alligatorer.


Easy come easy go.


Vi hade det inte så lätt, men nu är vi där vi är.
Och det där långa inlägget får vänta.
För nu ska jag äta maten du har lagat till mig och sluta nörda framför datorn som jag ändå gör 8 timmar om dagen på jobbet.




Positiv.

Två negativa inlägg känner jag.
Men tänk.
Lön imorrn.
Fredag imorrn.
Allt är egentligen rätt fint.
Snart är det mars och då händer det massa kul.
Och jag slutar om bara fyra små minuter.


Ont i ryggen

Igår när jag satt vid datorn på jobbet sträckte jag på mig och det knakade till. Sen dess gör det jätteont mellan ryggraden och skulderbladet när jag rör på högerarmen eller vänder huvudet åt höger. Känns som någon nerv sitter i kläm. Hoppas verkligen att det går över för jag orkar inte.
Men imorrn är det fredag och lön. Jag har väntat på denna lön sen november ungefär. Ännu mer väntar jag på marslönen då jag få full lön.


Mammor

Först var det Ellens mamma som råkade illa ut. (Vi tänker på Monica varje dag och hoppas hon blir återställd) Sen ringde Emma och hennes mamma hade ramlat och slagit i huvet och var nu sjukskriven och ligger mest och sover (till detta tillhör att Emmas mamma vanligtvis snittar 4-5 timmar per dygn) Sen ringde pappa igår och då är det mamma som har ramlat och brutit handen och är gipsad och sjukskriven ett par veckor.
Usch.


Oslo i april

16 april bär det av till Oslo, då hoppas jag att vädret kommer vara såhär fint. Så man kan hänga på Aker Brygge i solen tillsammans med övriga Oslo. Vore inte det härligt?


Bild från 17 maj 2009. Perfekt väder !


Det där med timing.

Idag missade jag bussen. Med en minut till godo. Altså avgick bussen en minut för tidigt. Jag var ca 10 meter från bussen när den susade förbi en alldeles tom hållplats. Ingen som skulle av eller på idag tydligen. Perfekt. Bara att gå 30 minuter i -24 grader. När jag kommer fram till jobbet, får alla varmt kaffe utom jag. För kaffemaskinen går sönder, självklart precis innan min tur. Nu sitter jag här, djupfryst utan kaffe. Godmorgon då.

Myra

Jag snörade på mig skorna för att gå ut i kylan för att möta Elenore. Det skulle dokumenteras tydligen. Det sitter en riktig skum katt bakom mig.

 

Vi hade en kul stund inne på Myrorna, och Elenore är sådär som bara Elenore kan vara. Alla behöver en sån vän och jag hoppas att alla har det. Jag är glad att jag har min. Hon flyttar in i en lägenhet precis brevid mitt jobb i helgen. Det tycker jag är hur fint som helst! Då kan vi ses massa!

Nu sitter jag fortfarande och försöker tina upp från promenaden, med en filt, hett kaffe och en dator i knät borde jag bli varm, men nej, kylan sätter sig långt in. Än en gång, Kom nu våren!


Elenore!

Idag ska jag träffa Elenore, första gången på länge!


Ambulanser i natten

Ett par nätter har jag drömt att jag varit så illa däran att jag har vart tvungen att åka ambulans. Första natten var det att mitt ansikte var helt rött utom näsan som var vit, och då sa Sara Tholson till mig att det där var inte bra. Sen kände jag på huvudet och det var alldeles mjukt. Jag förstod ju själv att detta måste vara illa, men eftersom ingen ville ringa åt mig var jag tvungen att ringa själv, men kunde av nån anledning barar slå 711, och det är ju inte rätt. Det var otäckt. Inatt drömde jag att jag hade blivit drogad av nått för att jag inte hade nåt minne. Jag visste inte vart jag var, hur länge jag hade vart där eller nåt. Så jag förstod att jag var tvungen att åka ambulans. Som tur var så var jag ganska nära sjukhuset så jag kunde ropa till mig en ambulans, tur det för det var ingen som ville ringa åt mig denna gången heller. Däremot ville inte ambulansmännen hjälpa mig så jag klättrade in själv och spände fast mig.
Usch, inget trevligt alls.
Nyss var det störtande hissar, nu ambulanser.

Planering planering

Mars ser ut att bli en riktigt fin månad. Jag lägger in små uppdatering i min o Patrics synkade kalender som han så fint har ordnat. Där kan man lägga in små händelser så ser båda det i mobilen. Toppen och lite nördigt. Nu är det bara 3 små dagar kvar till lön och jag ska få ordning på ekonomin igen. Här ska sparas och sparas så man kan göra massa roliga saker i vår/sommar, för allt kostar ju tydligen har jag märkt.

Skönt och välbehövligt

I helgen har vi gjort absolut ingenting, och det har vart jätteskönt. Efter veckor av fullspäckade helger så hade vi en lucka (samt inte så mycket pengar kvar samt iskallt opeppande väder) och vi beslöt oss för att vara hemma både fredag och lördag. Vi har ätit mycket chips, dipp, varma mackor och cola. Skönt att inte festa och inte gå ut för en gång skull! Nu börjar helgen närma sig sitt slut och jag vill ha mer av det här lugna, sitta hemma och göra ingeting. Det är bra för mig tror jag. Men nästa helg ska vi nog ut både fredag och lördag, så om det är några som vill vara med så kom bara kom med!

 

 

Hej på er!



Kvällens

Kvällens nöje blir inte mer än Melodifestivalen, ärligt.



Glass oxå.

Godmorgon

Idag är vi vakna tidigt, ska dricka kaffe, kolla på trassel och hoppas det blir sol. Kvällen är oklart.




Nyvakna och fula.




Snooozer

Jag har aldrig snoozat. Eller, jag hade aldrig snoozat. Jag har alltid tyckt att det verkar lite konstigt med folk som snoozar bort hela morgonen, bättre att sova ordentligt och ställa klockan när man ska gå upp. Men nu är jag tillsammans med en snoozare. En rutinerad sådan med flera alarm och vad som känns som timmar av ringade i mobilen. Först var det väldigt ovant. Men nu gillar jag det. det har gått så långt att jag ställer klockan en halvtimma innan jag behöver gå upp bara för att få min morgonsömn förstörd. Och jag tycker det är fantastiskt. Helt plötsligt har jag bytt sida.

Vår!

Varje dag i tidningen så står det ju om solens upp och ner - gång. Tre minuter ändras det varje dag. Tre minuter, det är ju ganska mycket.(Idag går den ner 4 minuter innan jag slutar) Snart, mina vänner är det vår på riktigt. Håll ut.

Fram tills dess får ni lite inspiration vad man kan göra på våren


Njuta av fina blommor (de här höll i en vecka tror jag innan de var gröna stjälkar med svarta toppar)



Sola mot en vägg med Jakon och en Cola


Äta glass fast det egentligen är för kallt. Här i Norrköping med Anna och Jenny.


Dricka vin och ha picnic i en park. (detta en riktig uppstyrd picnic med riktigt poslin)

Bilder från arkivet från tidigare vårdagar.


Puss min fina



Det var inte meningen att det skulle låta som Patric lämnade mig helt själv på alla hjärtansdag som det lätt kunde se ut i förra inlägget. Jag bryr mig inte så mycket om den och det är ju fortfarande en helt vanlig vardag. När han kom hem var det middag och massa mys och vi firade precis precis lagom. Man gör det man brukar göra på vardagar, sen gosar man lite extra.

Puss på dej!


Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag har nog gått ganska obemärkt förbi många år. Även i år då Patric inte är hemma. Han var hemma i en sekund och gav mig pussar,sedan hivade han upp gitarren på ryggen och gick. Menmen han kommer tillbaka om nån timma.

Han hade lämnat en bild på kameran, så jag fick ett sms när jag kom hem. Kolla kameran. Han är fin han. Ha en bra alla hjärtans dag.


Det där med sömn

Efter att jag vaknade upp hos Ellen och panikringde hem för att jag ville ha lite tid hemma var jag otroligt trött. Jag låg mestadels i soffan och var inte mycket till sällskap, lyssnade inte på vad övriga familjemedlemmar sa, vilket resulterade i att jag tappade bort pappa ett tag, då han var ute och åkte skidor, fast jag trodde han var ute och gick och att jag skulle hämta han med bilen. Två mil åkte jag runt (inte körbar för fem öre) sen när jag kom tillbaka så stod han ju där i köket haha!
Då var jag helt slut och gick och la mig och sov.
Sen var det dags att åka till Örebro. Jag somnade innan tåget avgick och sov enda till Kumla. Hem till Patric,  och somnade innan kl 22. Sov i 9 och en halv timma. Hur trött var jag kan man tänka?
Det vart tydligen rätt hårt i lördagskväll.

Idag är det allahjärtans dag och jag hoppas alla får en trevlig sådan.

<3

Hur var det nu igen?

Karl Olsson...hm, nej det känns inte riktigt rätt. Ja, just det Claes Olsson var det ju.

Jag skulle viljat se mammas min när hon skrev den här lappen.


Mjölby utgång

Drömmen kom hem till mig efter att alla hennes eftermiddagsplaner ställts in, sen åkte vi till Torget och träffade Ellen

Konstig bild med gigantiska läppar och jag ser jättekort ut.

Vi åkte hem till Ronny och provade glasögon.

Systrarna Andersson. Allt heter faktiskt havrrrrrrrre!

Vin hemma hos Ellen

Efter mycket ombyte var vi trötta verkar det som

En bild på Matte och Cristel när de inte hånglar.

Alla inne på Vattenhålet.

Efter det blev det korv och pepperoni på Sibylla och efterfest med resorb och världens längsta historia om ett möte med Ola Salo. Jag somnade i soffan mitt i allt och vaknar upp sex timmar senare och där ligger två hanar på golvet som Ellen strikt hade sagt åt dom att alla skulle sova i en hög. Ringde hem o ville bli hämtad för jag trodde jag mådde dåligt, men det gör jag inte visar det sig och alla andra skulle känna in bakishäng hos Matte eller hur det nu blev med det eftersom de inte fick komma in.

Nu försöker jag mest få tag i Patric, men det går inget bra. Snart får jag krama på han igen <3


Snöigt

Nu har det snöat konstant i ca 1 dygn (om ingen redan har märkt det). Stora störningar i tågtrafiken, Vad fint jag som ska åka ¨tåg idag. Jag som nästan aldrig åker tåg. Jag orkar inte spendera hela fredagskvällen insöad på ett stillastående tåg. Hur mycket mat ska jag packa med? hur mycket ska jag ha på mig?
Det gäller att förbereda sig har jag hört.
Spännande.

Turisten


Igår gick jag och Jakob på en spontan bio. Eller för mig var den spontan, för Jakob inte. Jag gillar att göra saker spontant sa jag. Spontant? sa Jakob, jag sa ju till flera timmar innan (ca 18:30 när bion var 21:30 vi skulle ses 20:30) Vi ser nog lite olika på det där tydligen, eftersom han aldrig planerar nåt mer än ett par timmar frammåt, och det beror på att han inte minns längre än så. Som den gången han och jag skulle till Norge i tre veckor och han ringer dagen innan och frågar om det är idag vi ska åka. Ungefär lite så fungerar han. Menmen, det var inte det detta skulle handla om.
Det skulle handla om en recension av denna filmen, men eftersom jag är sjukt dålig på att göra filmrecensioner så vet jag inte vart detta kommer sluta. I vart fall så hade jag inga speciella förväntningar, kanske att det skulle vara lite högre tempo, så som Angelinas actionfilmer brukar vara, denna var lite långsammare och jag fick inte riktigt grepp om karaktärerna, samt att jag inte fick någon känsla för dom. Jag kände liksom inget för dom direkt. En del av Johnnys komiska sida visades, och det är ju alltid ett plus, jag tycker att han är himla rolig faktiskt. Angelinas roll byggde mest på hur vacker hon är och hur vacker alla män (och kvinnor) tycker hon är (jag är inget undantag) men det kändes lite som hennes enda kvalitet i filmen, hon som brukar vara väldigt bra på att göra massa actionsaker och smarta drag. Handlingen var ganska enkel, Angelina hade en kille som blåste en annan kille på en ringa summa  (700 miljoner pund) nu är hon hårt bevakad för att Scotland Yard vill ha tag på denna kille, såklart vill även den kille som blev blåst det. Angelina greppar tag i random kille, Johnny, på tåget för att lura alla som spanar på henne att detta är Alexander, killen med de 700 miljoner punden, (nu blandar jag vilt mellan skådespelarnas namn och karaktärernas, jag sa ju att jag var usel på detta) De blir kära typ (utan att prata nästan) han grips och resten kan jag tyvärr inte säga . Hyr (eller ladda ner för tusan) och se den, men inte på bio, tycker jag inte. Men nästan allt är vackert, Angelina, Venedig, men tyvärr inte Johnny. Han har visst blivit en tjockis. Det klär honom tyvärr inte.


Hemmåt

Onsdag redan, veckan går så mycket snabbare är man har en fin helg bakom sig! På fredag har jag planerat att bege mig söderut till Boxholm och Mjölby. Där är det alldeles för mycket fint folk som ska hinnas träffas och saker att göra. Drömmen ska hem samma helg och det gillas, även om jag fick ha henne förra helgen! Första gången jag kommer hem sedan Zita lämnade oss och det kommer förstås att kännas lite konstigt och tomt. Får se hur det går med det dära. I mina planer ingår, mamma, pappa, Mats, Johanna, Ellen (Matte ElinElin?), Emma förhoppningsvis. Tänkte ge mig på att laga middag åt familjen också!

Resen av veckan (idag och imorrn) har jag inga stora planer förrutom att träffa Johanna-Frest imorgon. Annars behöver jag vila ut mig tror jag, jag lider tydligen av trötthet!

Nu har jag skrivit ett inlägg helt utan smileys, jag tycker att de förstör lite med sin frånvaro. De har haft så mycket närvaro så att man uppfattas som allvarlig när de inte är närvarande. Påpekande från Mimmi som jag hade haft en hel mailkonversation där jag totalt (omedvetet faktiskt) hade uteslutit dom och hoon undrade vad det var frågan om. (Jag var tvungen att korrekturläsa om hela inlägget för att se om det hade smugit sig in någon, de glider ju så lätt in)


Over.

En galen underbar helg!




Fina Stockholm utanför Östasiatiska Museét på Skeppsholmen. Där mötte vi upp Michaela för att se utställningen av Terracotta-armén.



Jättesvårt att fota figurerna eftersom de stod bakom glas, men nu har jag iallfall sett den :)



Tunnelbana in till stan





Träffade Frida för en fika. Hon åkte idag till Barcelona för en 3 månaders utlandspraktik, är mycket glad att jag hann träffa henne innan hon åkte. Lycka till  min fina!



Middag på Vapiano med Emily, Johanna och Lucas. Mycket fint återseende sdå jag inte sett Emily på två år! Helt galet.

Efter det åkte vi till Solna för lite förfest, luftfioll, spelande, glasögonprovande och hysteriskt mycket skratt!










Haha här ser det ut som alla har jättetråkigt, men när jag sa åt dom att samla ihop sig blev de tydligen väldigt allvarliga.





Medusa-besöket framkallade mycket skratt, så mycket att vissa låg över bordet för att vrida sig i skratt.

Ja, det var den helgen.




StockHolm

Idag ska vi till Stockholm för att träffa Drömmen, Lucas och Emily. Men först ska vi möta Michaela och gå på Östasiatiska museét och kolla på Terracotta-armén som gör finbesök i Sverige. Sen senare blir det middag och en liten utgång.

Kvällens

Känna in lite krubb snart och sedan Lets dance Skavlan! Imorrn blir det Stockholm med massa fina och massa att göra, men det är kul, när det händer saker. Det gillar jag.

 


My little Pony


Idag när jag hade lagt ett ärende på jobbet fick jag ett litet irriterat chattmeddelande från en av teknikerna att jag minsann inte kunde skriva på svenska när jag skickade ärenden till Ukraina. Svenska ligger visst inte på läroplanen där inte, och för övrigt visste jag inte att just det ärendet skulle ända till Ukraina. Hon sa att hon skulle komma ner och ha en liten genomgång med mig. Jag smet på rast, ut till kiosken för att köpa en dricka och när jag kom tillbaka satt jag med några och fikade. Fikade lite länge, och när jag kom tillbaka hade teknikern vart på min plats. Och eftersom jag inte hade låst min dator, och inte var på plats för hennes lektion bestämde hon sig lite lätt för att ändra lite på min dator. Jag blev dator-raped.



Hur kunde hon veta?

Johanna

 

 

Fikade med en av Örebros sötaste. Det gjorde min dag idag.  Frest och jag pratar ungefär lika mycket vilket blir ett härligt tjatter, och hon drack så mycket te, så hon tillslut inte vågade hämta mer så det fick jag vackert hämta åt henne. Hon frestade även upp ett par fantastiska skor på ungefär mindre än en minut, jag hann bara gå in, känna på en sko, och vips så hade hon fyndat. Så medans hon betalade schamponerade jag mitt hår lite lätt med torrschampoo till expeditens nöje och så var det med det. Och snart ska jag skriva lite om mitt jobb.

God kväll.

 

 

 

 

 

 

 

 


En vanlig kväll

En vanlig kväll när man dör av trötthet eller skratt, eller båda.


Bilder från helgen

Här kommer lite bilder från helgen. Mimmi, Sara, Sofia och Nina.

Kul hade vi ! :)


RSS 2.0