Fridas och min fråga






Detta träd går jag förbi varje dag till jobbet. Frida och jag brukade ibland fundere vilket som kom först. Trädet eller staketet? (trädet är större än vad det ser ut)

Vad tror ni?


Vad betyder detta?







Nu behöver jag lite hjälp från mina norska läsare
Den här skylten sitter uppe på Oslo busscenteral, helt aporopå under busstiderna. Jag skulle ju översätta det så som att de har en hjärtstartare inne vid biljettdisken och för att veta det och få tag i den då måste man komma in dit, eller ringa till dom på angivna numret. Stod länge och funderade, men jag fattar inte riktigt syftet med denna informationsskylten så jag behöver er hjälp.

Vad tror ni?

Gammal tant

Ojojoj, kännt mig som en gammal tant denna vecka, antaligen sett ut som en också. Kommit hem efter träningen, duchat och stapplat runt i min lilla lilla l¨genhet i morgonrock och kokat en kopp te. Sedan har jag druckit min ensamma kopp te och läst bok eller surfat lite. Tror jag sträckte vaden i måndags för det är den jag sliter med när jag ska gå :S

Igår kom iallafall Sandra hem till mig och hon hade med sig muffins från Deli de Luca och vi spanade in Dhw avsnitt 13 säsong 5. Hände inget alls av värde. Ett mycket konstigt avsnitt. Menmen, det är alltid lika mysigt att ha Sandra på besök så det gjorde inte så mycket. Verkar inte dyka upp nått nytt avsnitt så då blir det väl att få henne över på nåt annat sevärt :)

Saga

Jag har en vän vars liv just nu har vart som en saa, eller kanske snarare en film. Jag tänker skriva lite om den sagan när hon själv publicerat den. Men än så länge är det en hemlighet.

När ska mitt liv bli som en film? Kanske min film redan är slut. Den kanske slutade med 'sen levde de lyckliga i resten av livet'. Jag kan ju hoppas det. Men det vore ju lite tråkigt. Kanske jag får en annan sorts film,inte en kärleksfilm. Kanske ett äventyr, hellre det än en skräckfilm.

Är ditt liv som en film?

Burn Fat, Not Oil

Nyss hemkommen från gymmet, körde ett pass som heter Hög Puls (utan hopp och spring).

När jag kom in i salen och skulle ställa ner min vattenflaska som jag köpt dagen innan,då jag glömde min hemma(Imsdal) minns jag plötsligt att Sats är sponsrade av Imsdal eller nåt sånt. För där nere trängdes en (lika stor som en grekisk) familj av Imsdals flaskor i olika storlekar, men mest vanlig var den som liknade min :S  Aja, jag vet ju vart jag ställde min.  Det var första gången jag var på detta pass på detta centret, men det skulle väl gå bra.  Ledaren var en asiatisk tjej, smal som en tråd och med hår så långt så hon lätt skulle få vara med i en asiatisk skräckfilm. Hon var mycket duktig. Och mycket snabb, mycket mycket snabb. Och alla robotliknande hemmafruar/kontorstjejer/sporttjejer/lattetjejer, ja alla var lika snabba och det verkade ibland som att det var de som hade skapat kombinationerna. Som en stor symmetrisk massa rörde dom sig.
    När jag väl fick fötterna att sammarbeta skulle man ju såklart lägga till stora vevande armrörelser. Och precis när man hade lärt sig det, ja då var det en ny kombination. Jag lyckades ganska bra enligt mina mått, men framför mig stod det två tjejer av den typen man aldrig kan slå. De är långa och vältränade. Oftast inte så smala, men med fasta, jag-har-tränat-hela-livet-och-vart-jag-än-ska-så-cyklar-jag-kroppar. De har axellångt slingat hår och ser sådär sunda ut. Och så kan de varenda rörelse, och kan genomföra de utan att det ser klumpigt ut. MEN idag var det så avancerat att inte ens de hängde med alla gånger, så kändes lite bättre.
   Men det finns ju alltid någon som är sämre, det var en stackars tjej, hon fick inte in en enda rörelse rätt, fel arm,fel ben,fel knä upp och fel håll, och tillslut gav hon upp och verkade köra ett helt eget program. Efter et tag var jag helt torr i halsen och skulle hämta mitt vatten. Tror ni då inte att någon verkar ha tagit min flaska. Och bland alla tvillingarna Imsdal så vågade jag inte chansa till mig en flaska, det blev helt enkelt att köra på, utan vatten.

Efter det passet på 55 minuter gick jag ner och sprang 30 minuter på bandet, mycket skönt. Jag såg en snubbe som gjorde sjukt irriterande saker, men det får bli en annan historia,har redan skrivit för mycket.

På bussen hem åkte jag förbo en sprayad symbol med en cykel - Burn fat, not oil. Vissa skulle faktiskt kunna cykla mer, precis som tjejerna från gymmet !

Vad ska du har på dig 2009?

1. Vilket är ditt absoluta favoritplagg i garderoben?
Hmm, just nu måste jag nog svara min nya svarta skinnjacka från Cubus. Ett mycket bra och billigt köp :)


2. Hur kommer du klä dig 2009? Mjaaa, jag har ju inte så mycket pengar, men jag gillar mina lackleggings, hoppas att jag finner många tillfällen jag kan använda dom =) Till dom kommer jag ha fina tshirtar, stövlar eller ballerina! Annars blir det nog mest jeans.

3. Hur mycket i månaden spenderar du på kläder? Ojoj, svårt att säga men kanske 1-2000 kr helt beroende på. Denna månad blev det kanske 3000 :S

4. Var shoppar du helst? Ja, jag gillar nog mest Carlings, Gina, HM. Det vanliga. Men Cubus tycker jag har en hel del fint med. Önskar jag kunde svara nåt mer orginellt ;)


(Detta var svårt och nytt för mig)

Body Butter

 

Mjuka ben!

Hej alla torrisar!
Tänkte bara säga att om man har torra ben så kan man som det så fint stod i Johannas efterlämnande VR fixa det jätte enkelt :) Hela vintern fram till nu har mina ben varit jätte torra och kli-iga. Hittade ett tips i VR som fungerar. Man tar bara Bodybutter, rekommenderar verkligen Body Shops och smörjer in och låter sjunka in. Sedan tar du bara knälånge/höga strumpor under jeansen/eller ta leggings eller strumpyxor eller vad du känner för, bara så det inte kommer in kalluft =)

Eftersom jag operarde benet för ca ett år sedan (som ingen därhemma tydligen visste om? fast jag har pirat-ärr? ) så har jag ganska många knähöga strumpor :p

Nu är mina ben underbart mjuka och inget mer kli :)

Smart konversation?

L säger:

Hej!!!

L säger:


Du har precis skickat en vibb.


L säger:

ignorerar du mej?

Pehrson säger:

NEE

Pehrson säger:

HEJ

Pehrson säger:

har viktigare att skriva till kanske

L säger:

va???

L säger:

vad gör du då?

Pehrson säger:

tvåan kom, trean kom, feman kom, tvåan kom, pengarna kommer så småning om!

SLUT PÅ KONTOT!!!

Pehrson säger:

HANDLA PÅ KONSUM!

L säger:

va?


haha, knasiga bror

(och ja, det var till mig, han hade inte skickat fel)


Ont i halsen

Idag har jag träningsverk i halsen efter ett pass som heter Mage/Rygg, hmmm borde jag inte ha träningverk i mage och rygg? Igår var en sjukt bra dag, kom hem efter gymmet, duschade, kokade lite nudlar och somnade 2110 alldeles utmattad :) Vakande idag alldeles utvilad!

Idag ska jag nog till gymmet, helt galet mycket folk såhär i början av året, kände knappt igen mig. I december jag det max 10 personer ;) Efter det blir det nog ganska lugnt.


Tillbaka i Oslo, hur känns det egentligen?

En helg i Örebro och jag kommer alltid fram till vilken fantastisk kille jag har där hemma och hur mycket jag saknar honom. Förtränger nog det ganska mycket med att sysselsätta mig med annat hela dagarna. Men nu har vi bestämt att kolla lite seriöst på lägenheter i Örebro, se om vi hittar något så kanske det blir att flytta dit. Så slipper vi bo i olika länder, vi som bott så tätt i alla år. Känns spännande med ny lägenhet, ett nytt hem att inreda och bosätta sig i. Har ju inte riktigt kännts som ett hem att bo på Iduns, även om jag trivs hur bra som helst. Skulle inte trivas så bra om jag inte hade så fina vänner i Oslo, helt underbara :)




Jag kan motså allt....

....untan frestelser. Så står det på den lilla oranga asken som står framför mig med en liten tårtbit i som jag snart ska äta. Fick den av butikschefen (?) på Baker Hansen när jag var där och hämtade min veckokaffe. För igår så fortsatte jag o Sara med vår sovaöverengångiveckan tradition. En mycket trevlig sådan måste jag säga :)
   Gårdagen bjöd på mycket shopping, eller bjöd o bjöd, vi brände säkert 3000 tillsammans :O. Men kul var det och det var faktiskt Rea. Skulle gärna visa er allaalla vad jag har inhandlat, men detta är ju ingen modeblogg precis så nåt sånt tjafs blir det inte. Sara lagade avancerad mat som innehöll trick som att doppa saker i en kokande gryta med olja, väldigt imponerande!

 Nu -  jobb.
Senare (kl23) avfärd med Swebus mot Örebro =)

Jag ska värma dig Lasse!

Vilken helg :) Johanna tog långhelg och var hos mig torsdag till måndag, det var helt ljuvligt och ledordet var nog 'Jag ska värma dig Lasse!' Något som vi hade mycket skoj åt, men för övrigt var humorn ganska låg och det mesta ledde till okontrollerade skratt. Johanna knaprade choklad, och förövrigt knaprades en hel del massa annat bland annat  hela isberg av Ben&Jerrys, soppor av diverse slag och massa massa Farris. Hann även kolla på en dokumentär med Lars Winnerbäck, American Pie 1 & 2, Barnhemmet och Min brors flickvän. Vi han även med en utekväll som var en av de bästa på länge, allt vara bara kul :D

När Johannas tåg avgick kl 1550 så ankom Pontus kl 1530 så då var det bara att kila hem med honom (till en finstädad lägenhet, tack drömmen!) och mysa. Vi gick till Fridays på kvällen och jag åt som jag aldrig sett mat förrut, även om det var det enda jag sett hela helgen.

Det har vart en mycket bra helg!

Hanni o ja


Hanni

Nu sitter Hanni hemma o väntar på att jag ska susa hem. Väntar in bussen här på jobbet bara sen ska jag hem och se hur det går för henne. Hon lyckades ju tydligen sova till 1330 så hon är nog inte allt för uttråkad hoppas jag :p Jag gav ju henne en fin lapp och en karta <3

NU ska jag sova



God natt

Jakbob



Eftersom jag inte lyckades få någon bild på Jakob,jakbob? när vi åt pizza i helgen så lägger jag upp en annan bild där vi faktiskt oxå åt pizza ^^

Bondarnas bonde

Måste bara tipsa om en rolig blogg http://bondarnasbonde.devote.se/

hahahaha  en rolig humorblogg ;)

Lycklig?

Undra när man är som lyckligast? Just nu känner jag mig ganska glad och lycklig. Johanna kommer hit på torsdag, det gör mig mycket glad. Jag bor i Oslo och jag känner att jag inte är riktigt klar fär att lämna Oslo riktigt än. Pontus är hemma och spelar poker, vilket jag vet att han blir lycklig av och det gör mig glad. Han kan spela hur mycket som helst och vilket tid på dygnet han vill utan att ha dåligt samvete att han inte har nån tid för mig, samtidigt som jag bor i Oslo som jag verkligen trivs med. Så just nu har vi det nog ganska bra, båda kan göra lite som man själv vill, samtidigt som man vet att man har varann och längtar efter att få ses. Det känns mycket bra. Just nu är jag nog rätt lycklig =)


Ps: Denna känsla kan bero på allt kaffe jag redan har dragit i mig idag.....Ds

Sov hos Sara



Inatt sov jag hos Sara, vi har blivit så dåliga på att ses, pratar mest i telefonen, så nu bestämde vi oss för att äntligen ses. Mötte upp henne ca halv nio, vi gick o köpte mat och gick hem till henne och käkade myste och snackade :)


Imorse var jag på Students kontor och skrev på nytt kontrakt för lägenheten. Så nu får jag bo där ända tills sista maj..om jag vill..

Blandade presenter

Jag köpte ett halsband till Pontus, han gav mig en laptop. Ibland blir det lite ojämnt, menmen. Jag fick en EGEN dator!




All you can eat och Swebus

Pontus skjutsade mig till Jakob och vi tog en prommenad till stan. Det var blåsigt och halt.


När jag började gräva i väskan kom alla ankor susande mot oss och trodde jag skulle plocka upp någon smaskig limpa eller nåt. De var söta och hade nog spenaderat mycket tid med att torka uppe på isen så hoppade alla ankorna i förgäes, Det kändes elakt. Jakob tänkte ge dom lite kontanter, men vi kom fram till att det kunde ge mer skada än nytta.



Promenaden ledde oss till Pizza Planet där de hade All you can eat för 79 kr Vi såg till att de inte gick pluss ;)


Bara Vara



Sitter just nu i Örebro i Grindstugan (grajndstugan) som Pontus och hans kompis spelar poker i, dvs hans lägenhet. Efter att ha åkt nattbussen till Örebro från Oslo (var framme 0335) så sov vi till kl 13 och sedan så gick vi en sväng på stan. Träffade Elenore på Bara Vara så hon å jag satt o fikade ca en o en halv timma. Mycket trevligt att träffa henne :) Ikväll blir det Jensens för att fira årsdag...










Elenore och jag. Sakna sommaren.

Ändrade planer

Vet inte hur mycket jag har skrivit om livet i Oslo på senaste tiden. Jag ska iallafall inte suta på elkjöp, utan kommer jobba kvar direkt för företaget och bo kvar där jag har bott hela tiden. Skulle egentligen flytta till Sara på Majorstuen, men så blev det inte. Annars har jag o Pontus numer ett msnförhållande. Menmen. Så är det med det.  Kommer iallafall höja min lön nu =)

Nu ska jag kika klart på Yesman som jag började på igår..


Hejhej!

Oplanerat fackeltåg


På vägen hem från jobbet möter vi en strid med människor med faklor. -Hm, är de på väg till rean? undrade Helen.            -Kanske de har sänkt priset på cheese på McDonalds till 10 kr? funderade Stina. Vi bestämde oss för att följa med allaalla.


Det var galet mycke mäniskor. Kändes som att gå i ett gigantiskt luciatåg.


Rätt vad det var så hade vi kommit under en jätteflagga



Alla samlades till slut nere vid Aker Brygge och enligt bilden som ni ser orkade vi inte gå längre än såhär.
Tog svängen förbi Junghagen på Deli de Luca. Det var ju där det hade vart stora demonstrationer tidogare under kvällen. Butiken hade fyllts med tårgas och grejer, hon trodde det var krig. Menmen. Bra för affärerna tyckte hon och såg ut över jättekön som väntade på delikatesser som hon delade ut.

Kaos

Det var kaos på jobbet idag. Ca 30 i kö hela dagen!




Men vi överlevde =)



Alla helger är över



Alla helger är över och det är åter verklighet och jobbit. Är tillbaka till Oslo ensam denna gång eftersom Pontus är kvar i Örero och spelar poker. Menmen, det går bra =) Har många fina vänner här ! Bilden ovan är från nyår. Det var verkligen kaos på bordet där ett tag :p


Juldagen firade jag med denna pärla. <3

RSS 2.0