Vad som vart och vad som komma skall

Från påskhelgen har ni ju redan fått lite bilder. Största delen spenderades på olika uteserveringar i Örebro, och en liten kort sväng hemma också. Jag har märkt att de flesta har haft en alldeles strålande påsk, med soliga, lediga dagar. Perfekt! I helgen är det ju helg igen. Eller vad man säger, det skulle ju vart en helg om den inte inföll på en helg. Valborg är det jag yrar om, det blev nog lite mycket kaffe och socker på cafét förrut. Den ska spenderas i Stockholm. I en park var det tänkt. Och jag har följt vädrets utveckling på yr.no. Och i början av veckan utlovades värme och sol till helgen, som varje dag försämrats lite. Kanske yr.no lägger upp finväder på helgen så folk ska planera saker att se fram emot. Drömmen ringde och nästan ursäktade sig för väderprognosen och frågade med gäll orolig röst 'Ni kommer väl ändå?' Men Ja såklart! Vi kommer även om det blir snö. Vi anpassar oss.
Jag köpte en så fin ring i helgen.
Jag tappade den tydligen i cykelfallet märkte jag någon timme efterår. Min finafina ring. Alldeles ny.
Men när jag mötte Patric efter jobbet den där tisdagen så hade han köpt en ny likadan.
Underbart.Puss!
Denna bild är helt orelevant, men den är fin. På sitt sätt. Speciellt när man som jag vet att detta är en glad hund. Dalmatiner ser ut så när de är glada.

Smakliga och osmakliga bilder

Jag invigde min första dag på jobbet efter att ha haft långhelg med att krascha med cykeln på väg till jobbet. Kracha som att verkligen krascha. Cyklade rakt in i en fotgängare. En stackars man som så oskyldigt promenerade på vägen till jobbet (eller vart han skulle vet ju inte jag) (och särsklilt oskyldig var han inte heller förresten för han vinglade, vinglade till fots, ut lite på gångbanan och det ska man inte göra när jag kommer farandes på cykel. Nu kanske ni undrar vad jag cyklar på, och det är Patrics jättehöga herrcykel. Utan bromsar. Och med hög ram och hög sadel. Så jag krachade i de få meter rullgrus som finns på vägen till jobbet, kanske fyra meter av totalt 2,5 kilometer. Men det är väl den här tiden på året som det ska börjas, med skrubbade knän. Iallafall tills man fyllt tio. Eller tjugofem som i mitt fall. Fall hihi.
Osmaklig bild



Idag har det fikats med denna där.
Smakliga bilder

Har inget att säga, men här kommer lite bilder.


Äntligen 21 april.

Idag tog jag långlunch och åt med Johanna.
Vi åt på en indisk restaurang. Vi åt lamm och jag kan inte minnas att jag har ätit lamm förrut. Det har jag säker, men det var iallafall gott! Och nanbröd såklart.
Sen kilade jag tillbaka till jobbet och slog ihjäl ett par timmar genom att gå igenom ärenden.
Sen slog klockan äntligen 17 och jag fick som alla andra börja min påskhelg.
Den firades in med fika med Sandra och Putte.
Vi valde att sätta oss på Stallbacken, för där var det soligt, men ändå inte överbelamrat med folk.
Och för att det är så himla fint därinne
Mums
Mums.
Det var så soligt och härlig att tillochmed huden luktade sol när man satt där.
Efter det gick vi och shoppade lite på stan
Nu är vi hemma och gör sådär vanliga saker som att betala räkningar och tvättar.

Tisdag

Idag har jag träffat Michaela och hon var precis så lycklig som jag hoppades att hon skulle vara efter att ha satsat på kärleken i Egypten.
Hon drack ur den största tekoppen jag sett. Den största hon sett också. Och hon har sett en del tekoppar. Hon är te-veteran nämligen.
Vi satt ute till solen hade försvunnit, det tog ungefär lika lång tid som att äta en Caesarsallad. Japp, ni läste rätt. En Ceasarsallad. Min livs första faktiskt eftersom sånna brukar vara med kyckling, men de hade den med räkor, och nu förstår jag varför alla tjatar om sån, för den var verkligen jättegod. Och dyr. Soleo visste vad de gjorde när de skaffade sig en uteservering på Örebros soligaste plats.

19 apil - Små Citroner Gula

Tiden segar sig fram mot en stundande långhelg, som förmodligen kommer ta lika lång tid som en arbetsdag denna vecka. Jag fördriver tiden genom att hitta på saker. Eller saker hittar på med mig. Igår var det ju cykeljakten på schemat och idag har jag bedrivit bokjakt. Jag glömde ju nämligen en bok på bussen i söndags. En biblioteksbok. Och den verkar inte ha blivit inlämnad till hittegods. Jag undrar hur mycket biblioteket ska kräva mig på boken.
Ingen som har Små Citroner Gula av Kajsa Ingemarsson hemma som jag kan få?
Jag undrar hur det skulle gå. Jag skulle få förklara att jag inte kan stå emot att pilla bort kliserlappar från böcker och kompensera med att den boken jag har är i bättre skick än den jag tappade bort.



Idag ska jag träffa Michaela.
Jag är så spänd!


Oslo

Nu är det ändå lite läge att slänga in ett gladare inlägg.
Jag var ju i Oslo i helgen och dansade loss på White Sensation lyckligt omedveten om klåfingriga cykeltjuvar.
Sara satt och väntade på mig utanför Jernbanetorget i ett soligt Oslo.
Lika vacker som alltid
Karl Johann var proppfullt denna soliga lördagseftermiddag!
Vi hängde nere på bryggan ett tag såklart.
Mysigt hade vi
Det var minsann fler än vi som skulle till Telenor Arena.
Lite mys med Liam hanns med också.
Gäller att vara beredd innan skeden med mat kommer. Aaahhhh!
Lite kassa mobilbilder i slutet men jag hade ingen annan kamera med mig.
Det var iallafall grymt!

Cykeljakt

Som jag skrev på Facebook tidigare idag så blev min cykel stulen i helgen.
Något som jag är väldigt ledsen för.
Jag visste att det var dumt att ställa den på stationen mellan en lördag och en söndag.
Därför kedjade jag fast den extra noga. Genom ram, ekrar och cykelstället.
Men det hjälpte inte. För i Örebro är det nämligen helt omöjligt att parkera en cykel någonstans förutom hemma på innergården på en helg. Det är som sagt nästan samma sak som att ge bort cykeln.
Det första vi hittade var denna. Mitt lås. Avknipsat. Det såg jag inte imorse när jag skulle hämta den, men nu såg jag det. Och då känns det lite hopplöst. Som att den nu står i en källare, redo för att bli sprayad till oigenkännlighet.
Med hopplöshet, irritation och lite kränkingskänsla i bröstet tog vi iallafall en spanarrunda.
Det var ändå en fin promenad, än om lite sorgsen.
Nu ska bara mamma få veta också.
Hon kommer bli lika ledsen som jag är.

15 April

Ett sprängfyllt påskägg från jobbet
Idag var det dagen då det var dags att byta strängar.
Och damma av den lite för det var väldans vad dammig den var.
Det är Skräpets favoritdag. För han vet mycket väl om att det kommer viftas runt med strängar som man kan leka med.
Det verkar vara väldigt pilligt
Väntar

Never ending

Det här är nog den lugnaste dagen på hela min karrär här på EDB.
Tur att den förfriskades med en Poolia lunch, eller ja, jag närvarade inte vid själva lunchen, eftersom jag är så cool så jag ställer upp för mina medarbetare och jobbar istället. Sen fick vi ett påskägg också med riktigt äkta påskgodis, ni vet såna färgade ägg och chokladägg i papper.
Nu väntar jag på att klockan ska slå 15:30 så jag kan kila hem. Sen ska jag packa inför Oslo. Försöka få tag på Linnéa och sedan mysa ihjäl mig med Putte som beslutade sig för att inte följa med till Oslo.


Igår

Igår träffade jag Johanna för fika några timmar efter jobbet. Alltid kul att få en uppdatering om vad som händer i hennes liv. Var som vanligt en himla massa skoj!
Idag har jag vaert och solat och det var inte kul! När jag låg där trodde jag först inte att solariet var på alls för det lös så svagt, men klockan hade ju börjat ticka. Så jag låg kvar och tänkte att det var väl bara en väldigt bra fläkt. Det visade sig sen att det var som jag trodde. Bara halva solariet fungerade. Så nu är halva jag brun.
Verkligen. Halva.

Stan

Idag ska jag hem till Johanna en sväng efter jobbet. Fick sluta 1530 idag (fast då började jag ju redan kl 07) Jag ska prova mina datakunskaper på hennes dator som hon har lite problem med, sen blir det nog att fika på stan. Lite gråmulet väder bara, men vad gör det. Annars händer inte så mycket i veckan (förutom Oslo i helgen då )
Jobba, äta, sova. Som för alla andra, typ. Därför blir det inte så mycket.
Jobbet försöker locka med mig till Olearys, två gratis drinkar bjuder de på och sen mingel. Men jag har ju planer, så det blir nog inge med det. En annan gång kanske. After Work en onsdag annars är trevligt!



Stan sen!


Tisdag - Boktips?

Godmorgon.

Är himla trött idag eftersom vi satt uppe och kollade på Catch me if you can. Och sen hade jag lite problem ändå att somna. Igår gick vi en vända på stan och gjorde lite ärenden. Vi gick till biblioteket och jag lånade äntligen nya böcker. Har känts tomt utan att ha en bok igång, som den sanna boknörd jag är. De sista gångerna jag har vart på biblioteket så har jag kommit därifrån med minst en bok som jag redan har läst. Jag tror jag behöver boktips. Några förslag någon?




11 april

Måndag igen, men det gör inte så mycket när man har en bra helg bakom sig och en fin vecka att se fram emot. På lördag (jag bestämmer mig för lördag Sara, ska meddela dig om du inte hinner läsa här först) så ska jag till Oslo och det ska bli himla fint att återse Sara och härliga Oslo. Det enda som inte är kul är bussresan dit och hem. Får kolla efter tåg om det finns nåt.

Är faktiskt ganska pigg idag trots att Patric pratade hela hela natten. Det jag minns är: Jag heter Patric P A T R.. sen stötte jag till honom då öppnar han ena ögat och säger 88 07 24 och jag orkar inte lyssna på hans personuppgifter. Sen mumlade han om massa annat konstigt. Jag svarar på det mesta, men egentligen borde han spelas in.

Nu ska jag jobba vidare här.


10 April

Idag har vi vart ute hela dagen ungefär.
Vilket härligt väder det har vart idag. Hela 19 grader visade termometern på.
En sväng inne på Wayne´s Coffee och Akademibokhandeln, men annars utomhus hela dagen.
Härligt!

Godmorgon

Härliga söndag!

Dagens

Idag har vi mest myst och vart en sväng på Marieberg.
Ikväll får vi lite besök också, det blir fint det.
Patric avnjuter just nu en macka från Subway. Nu känner jag att jag kanske hade viljat haft en jag med, men så var inte fallet när vi gick förbi det tidigare idag.

Ungefär såhär

Ungefär såhär.
Fast lägg på en strålande konsert av Danko Jones på det.
Nu blire utgång!
Ses imorrn

Never give up something you can´t go a day without thinking about

Seg morgon.
Gick runt som en trött tvättbjörn och kände mig allmänt vilsen. Var tvungen att dubbelkolla klockan efter att jag vart uppe en stund för att försökra mig om att det inte var mitt i natten. Men det var det såklart inte.
Tillbaka på jobbet nu efter två och en halv dags sjukanmälan samt helg.
Känns bra. Skönt att sluta 15:30 hela veckan också.
Igår gjorde vi äntligen det där potatismoset jag har vart sugen på en evighet. Åh vad gott det blev :)
Sen var jag tvungen att köpa den där trisslotten jag blev nekad igår.
Patric köpte såklart en också. Gissa vem som vann då. Inte jag iallafall ;)
Vi gick iallafall och hämtade ut fyra nya lotter, men blev inget rikare för det.
Så mos och trisslotter man nog summera våran måndagskväll med.


Helgen

I helgen har vi inte gjort så mycket. Att vi inte har gjort nåt vore ju inte sant, man gör ju alltid nåt. Igår så skulle Patrics pappa komma över en sväng så vi städade lite. Han hade även med sig mat. Så runt halv sex på lördagskvällen hade vi både ätit och städat och hade liksom inget att göra. Satt och undrade vad alla gör en lördag när man inte går ut. Vi har nog gått ut lite för mycket de senaste månaderna. Vi gick iallafall och solade och sen slötittade vi på tv lite. Eftersom vi somnat så tidigt de senaste kvällen sa jag till Putte, i kväll ska vi vara vakna länge! Detta mest för att vi vaknar så himla tidigt annars. Vi somnade kvart över elva. Så gick det med det.
Vaknade imorse och hade del två av gårdagens problem, vad gör man en söndag när man inte är bakis?
Simon kom förbi en sväng på dagen och jag satt helt inne i mina serier på datorn. Sen har vi tagit en kvällspromenad, mest för att komma ut lite, härligt när det är ljust så länge. Nu har vi ätit mat och nanbröd och konstaterat att vi inte har gjort nått i helgen och att det har vart ganska skönt.
Tyvärr blir det ju ett par lugna helger framöver, eller lugnt blir det väl inte, men ingen alkohol för min del iallafall.
Det finns inte så mycket bilder från helgen som det vanligtvis finns.
Nu är jag lite bitter för att hon i kassan på Ica snodde mina miljoner när jag blev nekad att köpa en trisslott för att jag inte hade leg. Men Patric köpte snus, utan att visa leg. Var det en vinstlott tro? Jag ska spana efter henne på Ica. Ser jag henne inte där så är hon ute och spenderar miljoner. Mina miljoner

Lite såhär ser det ut hos oss just nu

Patric ligger nerbäddad med sitt magont som kom lägligt med min magkatarr. Så fredagskvällen kommer nog avslutas snart. Han har ju nåt konstigt med sin mage som gör att han får väldigtväldigt ont stackarn. Jag tror det kan vara för mycket kaffe, men nu har han bara drukit en kopp de senaste två dagarna.
Här googlas det hejvilt om magproblem och vi tycker allmänt synd om varann och oss själva.

To save some you have to spend some

Vaknade idag med massa ont i magen, men en tablett och några timmar senare så gick det över.
Känns faktisk helt ok för tillfället och jag kommer att gå tilbaka till jobbet på måndag. Känns konstigt att vara hemma eftersom jag inte vart sjukamäld på ett och ett havt år. Men man kan inte leva i 110 hela tiden tydligen.
Därför blir det en lugn helg i helgen. Nästa vecka ska vi ju på en konsert på Club 700, men den får ses helt nykter.
Måste ju vara rädd om magen.
Idag ska vi till Willys och hanlda lite för att spara pengar som vi annars spenderar på svindyra Coop.
Känns bra.
Och fina Daniel som kommenterade inlägget hos mig.

Kära Daniel

Kära Daniel, jag följer din blogg varje dag, har gjort sen start . Inte visste jag att du hade ett så fint band. Eller att du hade ett band, det visste jag. Och att du hade ett band med precis sådan musik som jag lyssnar mest på. Men från och med nu ska jag inte bara läsa dig, jag ska lyssna på dej.
Nu sitter jag mest i soffan och säger:
Men Daniel vad fint!

RSS 2.0