Änglar och demoner


Igår var ja mats och pontus på änglar och demoner på kvällen. Jättebra


Lördagen i Oslo!

Min sista lördag i Oslo och vädret var fantastiskt! Här kommer lite bilder:

Pappa köpte nya skor tillmig, hurra hurra! Tack pappa.


Mamma och Scott vilse i Oslo.


Jag och  min Låååånga lilebror. Snart tar han studenten och ger sig av till Lumpen


Vi åkte båt i Oslofjorden. Har faktiskt inte gjort det förut. Det var fint.


Vi besökte Vigelandsparken. V strosade och sedan åt vi middag där.


Vid kl 19 ger mamma och pappa vika för solen. Det var hett och hade vart det hela dagen.

Vi hade en härlig heldag tillsammans, Idag väntar städning och flytt. Inte lite roligt,

God morgon!

Restaurangbesöket på den lilla indiska restaurangen blev en succe hos Pehrson/Linljenberg! Maten var god och servicen var på topp! Även Oslo visade sig från sin finaste sida! Underbart väder när vi sedan gick ner till bryggan för ett glas.

Det var verklgen tråkigt att lämna jobbet, Jag försåt att ni kommer sakna mig. Tänk vilket tomt hål jag lämnade efter mig. Gruppen av Linn Linnnea och Linda är inte längre komplett. Vet inte vilket geni som  måste sätta sig där för att fyllla denna plats.  Lycka till alla fina. Im gonna kick ass på Tele2
(eller så kommer jag vara en looser som återvänder till mitt gamla jobb och har glömt bort mitt eget modersmål, folk kommer titta snett på mig och tro att jagär lätt efterbliven som pratar nåt mellanting mellan svenska och norska.)


Fina de är, familjen.

Nu ska vi bege oss till Radisson sas och inta en full hotellfrukost!

Ett enda camp

Frida + alla hennes kompisar. Linnea och Daniel + deras kompisar. Ellen och Drömmen + alla deras kompis. Elin och Louise + alla deras kompisar.

Ellen! Vi ska fixa ett jättecamp!


Sista dagen på jobbet!

Sista dagen på jobbet idag! Blandade känslor ,men mest ska det bli härligt att komma hem igen! Träffade Elin en sista sväng igår. Men jag lovar att komma till Linkan, det är ju inte långt! Förhoppningsvis ses vi på P&L! Vilket camp vi ska ha iså fall! =)
Nu längtar jag till klockan slår  1715 så jag kan åka in till stan o träffa familjen. Ser ut som det kommer bli kanonväder (knallvær på norska) idag och förhoppningsvis resten av helgen med!!!

Lyckans Ost?

Linnea och jag diskuterade just varför det heter Lyckans ost/lyckost?
Är det för att det är dyrt med ost och att förr när man åt ost så var det en lyx? Eller är det för att det är svårt att göra ost och fick man till en god ost så var det en lyckans ost?

Dagen P

Förövrigt får jag äran att jobba till kl 19 med Linnea idag. Och när jag kommer hem så kommer Pontus äntligen!
Kanske verkar som jag är knäpp som redan längtar efter honom, men det längsta vi har vart i från varann under de här åren är faktiskt bara 3 veckor! Men vi har faktiskt vart särbos nu i fem månader! Och det är slitsamt när man har vart sambos i ca 6 år.
  Snart är vi sambos igen!! <3

Oslos Finest!

Tänkte nu bara nämna de som har gjort min Oslovistelse underbar. Jag börjar nog bli sentimaltal nu när det börjar närma sig hemfärd!

Pontus - Killen som ställde upp när hans tjej inte stog ut i Laxå. När hon var trött på att bara vara Pontus flickvän, Uffes brors tjej och Pias sons tjej. Han hjälpte till att packa i hop allt vi hade och tryckte in i bilen för att starta ett nytt liv <3

Resten av er får ingen text, men om ni är med här betyder det att ni är bland de Bästa!

Frida,  Linnèa,  Emma,  Sara,  Sandra,  David,  Danel,  Alexander,  Rebecka,  Linda,  Elenore,  Sverre , Elin,

Thomas och Daniel

Ni är en brokig skara men alla ni har betytt massor för mig


Jag vill ta med er alla till Örebro!

Puss

IKEA besök är inte skoj när man inte ska....

...handla åt sig själv. Var där i dag och inhandlade det som behövdes till lägenheten här i Oslo, dvs det som har gått sönder/förvunnit under året jag har bott här. Det var bara vinglas, muggar och glas så det var inte så mycket, men inget kul att handla. Men IKEA är ganska mysigt, även om jag bara denna dagen susade igenom varuhuset med hög volym i öronen så stannade jag ändå och klämde, smekte och tittade på vissa saker. Det finns mycket fint där och snart ska jag dit och inhandla en del egna saker. DET ska iallafall bli roligare!
   Annars har jag ätit sushi, alltid lika gott. Bokade bord på restaurangen som jag o Linnea åt på så nu hoppas jag att det funkar för resterande av familjen Pehrson/Liljenberg. Men det tror jag! Sovmorgon  i morgon med. Får sova fram till kl 0915, sköönt!

Jippi var ordet

Ellen! Eftersom du har skrivit nåt fult ord (kan även vara ett vanligt svenskt ord som inte norrmän gillar) så är din blogg blockad för mig fram tills att det inlägget försvinner =( Så jag kan inte svara på dina kommentarer. Men visst blir det fint om jag kommer och hälsar på. Inte en enda gång under min livstid har jag vart ifrån dej så länge! Nu har jag ingen fantastiskt bild att slänga upp på dej =( 
Förresten gillar jag oxå dina dagboksinlägg al'a 99. Kul att du tyckte synd om mej när min farmor dog ;)
Puss darling!
  

God Morgon Onsdag!

Onsdag redan!!! Vad snabbt det går! Idag är det inplanerad sushiätning från Jimmys Sushi, något jag kommer saknar väldigt mycket! Hoppas att det finns något bra sushiställe i Örebro. Förslag någon?

En bra sak är att tåget till Stockholm inte tar så lång tid så förhoppningsvis kan jag ta mig upp till huvudstaden och besöka mina fina Stockholmare snart!! :D

Regnet det öser ner i Oslo ikväll

Shit vad det regnar! Men det är ganksa mysigt när man ligger här under varma täcker. Ikväll har jag solat, så jag kommer vara brun o fin till helgen när Pontus kommer =) Tror att det kommer bli fint väder till helgen även om det inte verkar som så just nu. Ligger med fönstret öppet och lyssnar på regnet. Har just sett sista avsnittet av DHW. Spännande =)

God Natt, Sleeeeep tight!!

Zarat! (Zarat inte Zara tee)



Tänk att du dedikerade ett halvt inlägg åt mig på bloggen! Sötis. Kommer att bli tomt utan dig nära nu!
(sorry att jag snodde bilden) Bilden är tagen av Sara med mobilkamera inne på kära Cafe Sör. Vi hade fixat o fixat oss och plattat och så regnar det och vi blir lockiga =)

PUSS!

Frida



Missa inte Fridas blogg som har öppnat på nytt! fridaschubert.blogg.se

Snällt att jag gör reklam för din blogg på min sida =)

Fullt upp i Juni!

Bara 3,5 arbetsdagar kvar nu!
Snart snart är jag klar för att flytta till Örebro. I juni har jag massa saker att göra och jag vet fortfarande inte när jag börjar jobba :s
Nu i helgen är det ju flytt som gäller. 6 juni har Pontus bror fest så då ska vi åka till Trollhättan. Veckan efter det (Datum?) tar brorsan studenten! Helgen efter det är det midsommar, vi har inga planer än! Veckan efter det är det P&L =) Sedan är juni slut! Kommer gå galet fort!

Sömnlös i Oslo

Natten mellan söndagen och måndagen så gick det helt enkelt inte att sova. Vred och vände på mig fram till kl 03. Vaknade igen kl 05 och var vaken till klockan ringde. Klarade inte av att gå till jobbet då det kändes som någon drog ett skrärp runt huvudet på mig :S Ringde och sjukanmälde mig. Det var Hilde som svarade: Kundesentret det är Hilde! Hej Linn svarar jag. Lamt. Då är man trött. Kunde inte somna på morgonen heller så jag var vaken till 0830 sen sov jag tre timmar. Hurra!
  Inatt gick det bättre och jag är återigen tillbaka på jobb. Stark och utvilad!


Kolla vilken söt katt som satt utanför oss =)

Detta är inget bra erbjudande Norge!


Gick förbi denna skylten härom dagen! Det får mig att längta hem till rimliga priser =)

Gah!

Det gick inte riktigt som jag tänkt mej! Packar min fina bikbok väska med bok och filt och ska traska ut  det fina vädret. Kommer ner till brugata och ska ta spårvagnen, det är 8 minuter kvar så jag hinner gå in och köpa en kaffe på 7/11. Trycker såklart fel på kaffemaskinen och trycker på knappen kaffe istället för latte. Tänkte att jag skulle ta lite mjölk i så bli det ju drickbart iallafall. Drar bort koppen, får 90 gradit kaffe på hela handen.Aj! Springer bort till kassan för att hitta servetter, hittar inga servetter! Går tillbaka till kaffemaskinen, trycker på mjölk knappen, kommer en droppe mjölk, trycker en gång till, samma resultat,ska precis trycka en gång till då en kvinna bakom mig surnar till och säger att jag inte får trycka fler gånger och tillkallar personal! Va? Jag ville ju bara ha lite mjölk. Personalen tittar på nedspillda mig, min halvfulla blöra mugg och frågar vad jag gör. Jag ville bara ha lite mjölk, säger jag uppgivet. Han trycker på knappen och det kommer en droppe. Ville du nåt mer? frågar han. Var det all? Tydligen. Betalar för den blöta koppen och kaffet med tre droppar mjölk. Kommer ner till fäsningen. Hela himlen är full med moln. Går upp på fäsningen, dricker upp kaffet på stående fot. Går ner igen. 10 minuter väntetid på spårvagnen. Åker hem.

Det är fint uppe på fästningen, även om det är molningt.

Finner en lösning på solproblemet. Nu lutktar jag solarium. Blä. Ligger hemma nu och väntar på Elin vi ska gå o träna när hon slutar jobba. Hoppas att det går bra!

Fästningen

Fint vädet idag. Tänkte ta en filt och en bok och traska ner alldeles själv till fästningen och sola lite!
Skööönt!!

Vinterviken


Ikväll har jag o Elin o Stina kollat på Vinterviken. En liten nostakgi tillbaka till 90 talet. Gillar ni den?

Parken!

Just kommit hem från parken. Hängede med Elins ex och hans tjej. Drack lite kaffe och sedan sprang Elin och jag till OsloCity för att leta upp en jacka (den som tjejen till höger har) Elin blev helt frälst och ville ha den på en gång. Självklart var den utsåld och OsloCity stängde just när vi kom så det blev stess stress men ingen jacka




Det var mycket aktiviteter i parken. Det var krocket, frisbi (stavning?) kubb med mera. Även ett circustält med skylten 'Det spökar i Sofienberg


Det var sjukt mycket folk på andra sidan parken. Vet inte varför alla satt där?

'.
Kaffe från sjuelvan!



Det gick inte så bra att göra ingenting

Det var inte så kul att inte göra något, Jag tröttnade ganska snabbt och bestämde mig för att gå ut att ta lite kort på Oslo. Jag spatserde ner till Karl Johann o ringde till soldyrkaren Sara, tänkte att hon är ju säkert ute en så fin dag som denna. Självklart satt hon på Bryggan, så jag gick ner dit och myste med dom!

Mycket spex på Karl Johann

Inte lika mycket folk som på 17 maj, men ändå mycket folk ute

Stortinget (Riksdagen) är fin

Bryggan i sikte

Snacks från McD

Härligt vid vattnet. En gubbe hade just ramlat i berättade Sara

Det var mycket folk, alla vill mysa i solen!

Alla dessa levande statyer!

Ingenting!

Idag ska jag göra ingenting! Det är så skönt! Jag låter mig inte ens påverkas att få dåligt samvete över att det är fint väder ute. Jag ligger bara här o myser. Tvättat lite har jag gjort och gett mig på nya försök med brun utan sol. Börjar ge lite resultat, men det är väl bara at köra på så jag är brun o fin när jag ska träffa Pontus igen. Nu är det bara 8 dagar till jag packar in allt i bilen och åker hem. Åtta små dagar. Fem små små arbetsdagar. Kommer bli fin. Kommer gå snabbt. Och även om det går sakta, så ska jag njuta av varje sekund jag är här. Njuta av att bo ensam, njuta av stan och njuta av alla på jobbet. För sedan är det slut med det. Och det är ju faktiskt ganska tråkigt. Kanske att jag kommer och hälsar på någon i sommar. För Oslo är ju faktiskt fint på sommaren.


B U S


Ger, utan att kladda en djup och härlig färg efter ca en timme.
Enda effekten jag har fått är att jag luktar bus produkt och glittrar lite lätt. Även att jag köpte 'Solo favoriten' så för 250 kr så händer det INGET! =(  Vart är det djupa och härliga färgen ! Aja epilatorn har iallafall fungerat! Har fortfarande lena och fina (bleka) ben!
Nu- tillbaka till soffan där jag ska spendera kvällen med tv och doften av brun utan sol! Blä ;)





Picnic i det gröna

Igår var det ledigt och jag och Elin gjorde baguetter och mötte upp folk från Elins jobb i en park för picnic.

Vi var i Torshovsparken, en enda stor grön härlig gräsmatta

Alla hade mat med sig, sushi och thaigryta, sallader och godis

Peter hade även vin och ett fullt set med tallrikar och bestick. VI hade det fint i solen!

Tiils det började regna såklart haha. Kolla in dropparna på jackan, kom både regn, hagel  åska o blixtar.

 Tur att Peter bodde nära =)

Härlig dag. Vi stannadehos Peter och åt och åt och kollade på Wallader sedan åkte vi hem, väldigt opepp på en arbetsdag. Fast nu är jag hemma, slutade halv tre. Skönt!! Nu är det bara en liten arbetsvecka kvar till sista dagen på jobbet !!

Middag med Linnea

Har just vart på middag med ljuvliga Linnea. Vi gck till en restaurang som jag var mycket skeptisk till men som hon varmt rekommenderade =) En restaurang med stora blinkande neonljus i fönstret och som ligger på en no-no gata och som är typ den enda restaurangen på hela gatan, men det var verkligen värt de goda orden! Jättegod Tandori (det var en indisk restaurang). Och  inte så dyrt heller. Inredning med alla tavlor längs taklisten och antagligen en förlängning av ägarnas vardagsrum. Tror mina föräldrar skulle gilla maten med de skulle nog inte våga äta där. Kanske jag kan få dit dom =)


Johnny ringde!

Fick just ett samtal från Johnny på Uniflex. Han sa att jag fick komma tillbaka till TC!! Så nu känns det så bra! Ska bara återkomma till honom med datum och sedan ska han komma tillbaka till mig med datum. Hoppas att allt löser sig!!

Helgen i bilder







Massa folk ute på 17 maj. Och mys nere vid Aker brygge i solen!

Mmm saltade jordgubbar!



Emma var en raring och bjöd mig på middag. Hennes kille hade lagat mat när vi kom hem, mycket lyxigt!! Vi köpte jordgubbar och vaniljglass från Henning Olsen, mycket god norsk glass! Emma frågade mig om det var lugnt om hon sockrade jordgubbarna och det är ju klart. Sedan hör man ett vrål : Fanfanfan!! Så hade hon hällt salt på dom i stället för socker och inte lite heller :) Man får faktiskt skylla sig själv när man har socker och salt i likadana kar ;) Sötis! Men vi lyckades rädda ungefär hälften av bären, men det smakade illailla med saltade jordubbar, inte att rekommendera!!!

Missen



Snart är vi sambor igen!

Vin o räkor

Kvällen har bestått av vin räkor och film med Elin. Nu ska vi gå en kvällsvandring innan det är dags för bingen

God Natt!!

Wolverine

Igår gick jag och Pontus på bio. Det var mysigt när man var lite småsjuk. Sitta och frossa i godis och inbäddad i jackor. Filmen var bra, jahg gillar alla de filmerna  så =)
Idag är det fredag, fint väder, Pontus är h¨r, det är snart helg, men ändå är inte humöret på topp, så jag antar att det är den gnagande förkylningen.

Blä

Hoppas det är bättre med er =)

Frossa

Frossa, halsont, muskelvärk, nysar och snuva - jag skyller allt på Linnèa!

Men jag hoppas att te löser mina problem!

Epiiiiilator

Igår införskaffade jag mig en epilator! Resultatet efter ca 1 timme (ca en halvtimma på varje ben) blev ungefär lika bra som rakning. Hoppas att resultatet håller länge =) Får se, återkommer med resultat. Det gjorde faktiskt inte så ont heller!


Ett rosa litet monster

Loveseat


Japp. jag ska på Britney och sitta i inner circle=) Fick en av de 100 biljetterna, med backstage och allt !Pussss!

Muffins i ugnen + Frida (inte i ugnen)

Jsut nu bakar jag, är hemma hos mamma o pappa och bakar muffins :) Gott! Det blir chocklad och philadelphiaost muffin. Om man blandar Philadelphia ost, socker ägg o vaniljsocker blir det sånt mumsigt som är på toppen av morotskakan. Helt ljuvligt gott. Råkade även säga till Pontus att jag kommer baka massor när vi flyttar, skrev fresten kontrakt idag, inflytt första juni =) Vi får väl se hur det blir med bakandet ;)

Frida - eftersom du inte har nån blogg som jag kan kommentera tillbaka i så får du äran att ta lite plats i mitt inlägg. Härligt att du har bokad biljett, det har vi me, så nu kommer videffinitivt att ses <3  Saknar dej med och Oslo saknar dej tillbaka. Försöker alltid pumpa ut lite info om dej när jag träffar Sandra ;) Vi ses snart!

Jobbjobbjobb



JObbjobbjobbbbb!
Men jag fåt gå en kvart tidigare så jag hinner med bussen utan att springa. I helgen ska vi skriva lägenhetskontrakt och gå på bio tror jag. Bara 3 timmar kvar tills jag får sluta :):):):)

Stärkt av socker!

Vilken lång dag!! Men nu har jag stärkt mej med socker i form av coca cola, jordnötsmör, sylt och vindruvor. Så nu är det bara 2 timmar och 15 minuter kvar till frihet!

Nytt tangentbord och ny Optical Gaming mouse!

Yep.. dataansvarig delade just ut nytt tangentbord och ny cool mus till alla och lyckan är just nu total hos alla. Tangentbordet är mjukt och härligt och fingrarna dansar lätt över tangenterna.  Det är aldeles tysta knappar och ljudnivån sjunker nog härinne. Det vill säga när lyckan har lagt sej lite..

Köpt biljett hem



Igår träffade jag Sandra och vi kikade klart på DHW, hade bara två avsnitt kvar. Satt o myste och käkade massa choklad, massa MASSA =) Idag är det torsdag som det alltid är här i Oslo, veckorna bara flyger iväg, men det är bra !  Längtar till sommaren nu!

Puss

Det ringer så mycket så jag vill gråta :p



Usch, vilken vecka. Men jag kan knappt fatta att det redan är onsdag! Dagarna bara flyger iväg. Vi fick iallafall svar på att vi har fått en lägenhet i Örebro =) Så nu har vi någonstans att bo iallafall när jag kommer hem! Ikväll blir det nog häng med Sandra, ska försöka kika på de sista DHW avsnitten, sedan är vi ikapp alla andra :)
Ska boka biljett hem nu, sista helgen som jag åker hem innan jag ÅKER HEM =)

Bilden är tagen i helgen när jag fick en konstig allergisk reaktion, så jag är inte ledsen för alla som trodde det. Jag är väl aldrig ledsen?  Bäst att ta på glasögonen


Vi skulle på trav denna dagen så då hade jag hatt. Kom senare på att det är på galopp man har hatt o inte trav :p menmen, jag vet att glasögonen är snea, de gick förövrigt sönder i morse ^^

En liten majbrasa



Pontus hämtade mej vid bussen kl 2115 på torsdagen och då åkte vi direkt till majbrasan. Det var typ slut och alla var på väg hem, men att få komma nära elden och sedan lukta rök i håret och kläderna var lagom första majkänsla, även utan manskör och vinter som rasar ut i fjällarna.

RSS 2.0