Hinner inte uppdatera

Eftersom det ringer så mycket på jobbet..:( Har ju ingen egen dator så jag hinner bara skriva om jag är ledig, eller om pontus sover, i helgen ska jag träffa min bror! (I orange 31)


Min bror som jag ville döpa til orange och som kanske visslar bättre än Frida :O !

Snö!



Japp, såhär mycket snöade det i Oslo i går :)
Bilden  är från fridaschubert.blogg.se
Imorrn är Fridas sista dag i Oslo...kommer sakna henne sjukt mycket!!

Snart slutpromenerat

Snart slutpromenerat för mina Sommar-i-Oslo skor som jag köpte i början av sommaren :(







This is my place.
Stökigt- ja. Trångt - ja. Köket mitt i rummet - ja.  Man får plats att dansa -nej. Mysigt -ja. Vill jag flytta- ja.



Detta är vad alla svenskar lever på? - JA!


Nu ska jag snart bege mig ut på tur!!





Fridag!











Idag är jag ledig! Kan bli en fin dag...


Olexia :)

Fick ett aldeles nytaget kort på min fina misse :) Som jag saknar otroligt mycket !

Tillbaka hemma



Tillbaka hemma, väntar på Pontus som är iväg och tjänar 2900 kr på en dag. Lite orättvist, vill me ha välbetalt jobb !

Vilken härlig dag!

Vaknade och det var strålade sol och jag var helt ensam, för Pontus var och jobbade. Vad ska jag göra med denna fina dag? Då ringer Sara och känner lika som jag och vi möts upp vid slottet för att fika på Aker brygge :)


Strålande sol!










Ser ut som det är kväll fast det är mitt på dagen


Tog en promenad mot fästningen




Hann även med en tur till Vigelandparken :)

Laktosintollerant :(

Ditt resultat:
Analysen av prov med analysnummer 0795001105HTIR visar på en genetiskt sett saknad förmåga att bryta ned laktos (mjölksocker). Se Faktaruta nedan.

Jaha, så var man laktosintollerant oxå :(
Lamt, men då vet jag varför jag har haft så ont i magen i ca 8 månader :) Skönt att få ett svar, men att vara laktosintollerant är ganska töntigt. Eller ?

Kommer du snart?







Kommer du snart och hälsar på undrar vi alla :D  ??

God Service

Idag trodde jag att jag hade missat bussen, men eftersom min klocka går lite före och bussen brukar vara lite sen så stod jag ändå och väntade lite. Men när klockan var 1002, bussen går 0958, så började jag gå mot stationen istället. Sen kollar jag såklart bakåt och där kommer busssen. Chauffören måste sett min djupa suck för han stannade vid trottoaren och lät mig gå på :D (Jag var en bit från hållplstsen och hoppade eller vinkade INTE :P  ) Det var god service, framför allt för att vara en busschaufför :)


Dream

Drömde inatt att jag var med i Idol :) Jag sjöng aldrig uta var bara med på alla gruppbilder och på scenen när alla andra sjöng, men det var aldrig min tur. Ändå lyckades jag ta mig till finalen. Jag tror jag tillomed hann komma till andra plats. Jag tänkte att jag nu skulle få många vänner på Facebook. Jag loggade hoppfullt in men jag hade bara fått en enda vän för  frågan. Av Anders Lundin. Där ser man..

Trasig spis och kvällsprommenad

När jag skulle laga mat igår så tänkte jag för mig själv när jag slog på två plattor och ugnen, att detta komemr nog inte att gå. Man får inte använda för mycket samtidigt nämligen. Och innan jag hann tänka det nästan så slogs den av. Antagligen gick nån propp eller säkring, men eftersom vi har elskåp a`la 30 tal så vågar jag inte ens kika i dom, så vi får nog ringa nån  idag. Vi tog iallafall alla våra pannor och kastruller och gick hem till Ville och lagade mat :)

Efter maten gick vi en kvällsprommenad längst Karl Johann. Blev mycket förvånad att Pontus ville följa med trots regn, förvånad med glad.
När vi strosade gatan fram så kom vi till ett flott hotell. Därutanför vändade en lång limo och ett tiotal poliser..undra vem som skulle in i den limmon ? Jag ville stå och vänta för att se om det kom ut nån, (antagligen nån politiker eller kunglighet jag ändå inte skulle känna igen) men Pontus tyckte att det skulle var för pinsamt och vi gick sakta sakta, men det kom inte ut nån :(


Hard Rock

Jag, Pontus, Frida och Ville var och åt på Hard Rock Cafe. Mycket nice :) Efter en springtur på höga klackar och mätta magar efter en buss som gick åt fel håll, blev det en trevlig promenad hem istället !






Baker Hansen

Var och hälsade på Sara på Baker Hansen :) Massa gott fika  och en trevlig tur med Pontus på stan
Det är så fint uppe på Majorstuen, inte alls som slummen där vi bor :P Men det är tur att jag inte bor där för det finns mycket fin shopping som jag skulle spendera alldeles för mycket pengar på!!!





Skylten syftar på Sara. antar jag?  :D


12/10 Åka till Oslo

Åkte tillbaka till oslo på en biljett som gälde för måndagen 13/10..hihi :)

Lördag 11 oktober

Vaknade utvilad och framför allt LEDIG :D  Åkte in till Mjölby och gick lite i affärer. Slutade med att jag köpte en ny Mp3 eftersom jag inte klarar av Itunes! :(
Vet inte varför men jag klarar inte av det programmet. Iallafall så kan jag numer lägga in och byta låtar, något som jag inte klarat på min Ipod :) Mycket värt!
Så jag har nu lagt in boken Flyga drake.  Väldigt bra :D

På kvällen kom lite ångest över att jag bara satt hemma och inte gjorde nåt och jag fick lite längtan tillbaka till Oslo, men det gick över vid halv tolv då jag vart trött o somnade i soffan :)

Fredag 10 oktober

Åka hem :)  ja!

Åkte hem i fredags, klev upp tidigare än vad jag skulle gjort om jag hade jobbat :S Tåget gick kl 0725, så jag sov i två timmar på tåget och sedan var det ju kort kvar :) En timma väntetid i Hallsberg, men det gjorde ju inget. Där har jag väntat så många timmar så jag känner mig riktigt hemma där :) Köpte Marie Hermassons senaste bok Svampkungens son. Hon skriver grymt bra, och underliga böcker. Har läst alla hennes böcker nu. Handlar mycket om människans psyke. Greit!

Mats hämtade mig i Mjölby 6,5 timmar efter avgången i Oslo och vi åkte såklart till Torget och åt :) Vet inte om han tyckte det var pinsamt att sitta  å käka med syrran, ganska många av hans kompisar kom in...hoppas inte det :p

Det vart en lugnt kväll, gosade med Olexia och somnade tidigt. Kan vara skönt för Oslo att slippa mig en helg :) 

Hemmåt

Bestämde mig för att åka hem i helgen iallafall :D Har fortfarande lite hemlängtan fast jag var hemma för två helger sen.. Och det var en del som jag inte hann när jag var hemma förra gången, som att åka med min bror, eftersom han fick körkort i somras :) Jag såg inte ens körkortet :O Kommer till Mjölby kl tio i två och han slutar kl 14, då kommer han å hämtar mig :D
Resan hem kommer ta lite mer än 6 timmar på tåg, och resan till Oslo kommer ta 8,5 timmar i buss... SEGT! Men jag får köpa en bok :) Läste just Joe Hill- En hjärtformad ask, tyckte den var väldigt lik Stephen Kings böcker, sen googlade jag på Joe Hill och fick då se att det var hans son :) Bra att han skriver så kan man fortsätta med sånna böcker,utan att det är Stephen som skrivit dom!
  Skulle googla på en trevlig bild på Boxholm, men det finns ju inga bilder (förrutom på Boxholms tvåan) så jag googlade på Malexander och fick fram en otäck bild på en död polis under en filt. Jobbigt att Malexander alltid kommer vara förknippad med polismord :(


Ajaaa.. nu ska jag nog fortsätta jobba lite :)

Äntligen

Äntligen  har de förstått detta i Norge! Dessa blir det att dela på ikväll :D Mums!



Vad händer i helgen?

Hmm, funderar på om jag ska åka hem i helgen. Åker isåfall imorgon kväll kl 2248 och kommer hem vid 8 på morgonen. Pontus ska bort i helgen och Frida ska spendera lite välbehövd tid med killen, han har vart i Sverige i en månad. Så jag har kollat och jag får ta ledigt på fredag så kan jag ha en långhelg hemma. Resan kostar 900 kr vilket är onödig att slösa bort egentligen...
   Men neee, tror jag blir kvar o sparar pengar samt jobbar fredag, kankse löradg. Jag är ju som sagt här för att jobba!! :D
Aja.. är det någon som har nåt föslag om vad som kan tänkas hända är det bara att höra av sig :)

Dhw + sushi

I går jobbade jag till 19 och när jag kom hem hade jag en inbjudan som väntade på mig :) Sandra hade nämligen laddat hem senaste avsnittet av DHW :D Så jag o Pontus gick över till Jimmys Sushibar (god sushi, men inte så tevlig personal) och köpte mat och jag klämde ihop mig med HejOslo och Frida på madrassen på golvet och smaskade sushi och kikade på underbara :) Pontus satt vid bordet och fattade inte vad det handlade om, men men, jag tror han smygtittade med visst intresse ändå :P

5/10 Söndag

På söndagen var vi bjudna på middag hos min moster :) Tre rätters som alltid och massa mys med hundarna. De vet verkligen hur man ska spendera söndagar. Vanligtvis är de ute med hundarna i timtal i parker eller på landet. Åker och hälsar på hästar och handlar i lanthandlar :) Det är mysigt att spendera söndagar med dom !
  Vi var där mellan 17-20. Annars måste jag säga att vi inte gjorde nåt alls den dagen. Skönt !

4/10 Lördag

På lördagen var det ju kanelbullens dag och det skulle ju firas :) Grannarna bakade bullan, med dubbelt så mycket fyllning som det ska vara och det blev ljuvligt gott :D Sen vid kl 17 åkte jag till Majorstuen (den finare delen av Oslo) för att träffa Sara :) Mötte upp henne vid hennes jobb (Baker Hansen) och drog till Kiwi för att inhandla alkoholm. Sara var förundrad över att  man kan handla alkohol på mataffären men egentligen är det bara Sverige som är så präktigt :P
   Vi gick hem till hennes lilla etta, supermysig, och skvallrade om TC <3. Man saknar verkligen alla där när man får prata massa om dom och höra vad som händer :) Vi satt och smuttade lite cider och åkte sedan hem till mig, där var vi i ungefär en sekund sedan bytte jag om och vi drog ut på stan. Bilder finns på zarat.blogg.se :) Vi gick till Cafè Sør och det spöregnade och vi hann även med Fridays och Hard Rock Cafe :) Det var väldans trevligt :)

3/10 Fredag

Jobbade till kl 19, vilken skitdag det var på jobbet, folk ringde som tokar ca 10 i kö i flera timmar :S Inte kul :(
Sedan åkte jag hem, visste inte riktigt vad jag skulle göra, men tog på mig festkläder, ifall artt liksom, det var ju ändå fredag :p Bytte om hos grannen (ja, låna vårt badrum! sa hon, de har inget lås, bara för att 30 sekunder senare storma in, totalt glömt bort att jag bytte om hihi, tokan, hon blev mobbad för det senare) Pontus hade två kompisar hemma och det är så trångt hemma hos oss så jag var hos HejOslo.blogg.se istället. De hade pokerkväll och det bjöds på vin av Frida och det blev pokerkväll hos de som bor granne med mig som för tillfället är 5 st samt Frida :) Jag roade mig med de senaste avsnitten av DHW (ok vissa säger DPHW, men det orkar inte jag :p) Love it! 
   Sedan blev det vilt flirtande med 'Rockbandet' från tjejernas sida, 'rockbandet' är några som bor i huset mittemot och tydligen flyttade de in tillsammans med en gitarr, vilket fick HejOslo att förmoda att det var ett rockband. Men efter några besök, med låning av vinöppnare (vi hade ingen vinflaska) tillbaka lämning av vinöppnare och så vidare, stog det till allas (ja, inte min) besvikelse att de varken var ett rockband, eller var snygga. Istället pratade de hemsk Luleådialekt tydligen.
   Men allt rännande i trappen så hördes det att det var fest i en annan lägenhet, så vi bjöd in oss och festade där. Ca kl 0230 kom det ner en man i övre medelåldern och såg ganska arg ut och sa att han bodde två våningar upp..vi trodde att han ville att vi skulle sänka, men någon frågade om han ville ha en grogg, å det ville han minsann så han stannade o festade med oss till han började dricka ur mitt vin och titta lite för intresserat på Sandra, då slängde killarna ut han. Han bankade på ett tag och tog sig in och var lite otrevlig, menmen, man får faktiskt förstå själv när det är det är dags att gå. Det blev kalas till kl 0430 innan båda som höll festen hade somnat + en gäst, halva HejOslo blev osams och festen dog ut. Nice kväll :D

Strömstad- Torsdag 2/10

Jag och Pontus åkte till Strömstad bara för att banken i Norge inte fattar nåt!  Var inne på banken den 18/9 för att sätta över pengar till Pontus svenska konto och de hjälpte mig att fylla i formuläret. Det skulle bara ta ca 4 dagar. Efter två veckor gick jag till banken för att inget hade skett och får då svar att jag har fyllt i FEL! Men det var ju inte ens jag som fyllde i det :O Så jag var lite arg på dom eftersom vi nu måste ta ut pengarna fysiskt och resa till Sverige för att sätta in dom. Jag sa åt dom att de iallafall kunde ringa och säga att det inte skulle gå igenom så man har en chans att fylla i rätt för nu var det ganska bråttom med pengarna. Och när jag ändå är mest förbannad på dom så har han (en 30 årig kille som tror han är är biffig, men egentligen bara fet, med slingat blont backslick ) mage att säga att 'jag har fina ögon!' Jag vart mer förbannad och drog. Så då var vi tvugna att åka med ca 40 000 i kontanter till Strömstad.
   Tur att det inte är långt (ca 1 h 45 minuter) och att det är så fint i Strömstad. Vi handlade massa mat (billigt kött, 65 kr för 1,2 kg köttfärs :D ) och åt svensk pizza (ok den var inte gjord av en svensk, men det ska den ju heller inte vara :D ) Åh, den var alldeles tunn och underbart god. I Norge är alla pizzor så tjocka, inte alls goda :S.
  Vi gick på bokhandel (tur att jag har en kille som oxå älskar bokhandlar hihi) och köpte böcker, har haft massa längan efter att köpa böcker att läsa, emn det är nog för att alla böcker är på norska så jag kan ändå inte köpa nån här..
 Aja.. det var det som hände den dagen iallafall :D


Länge sedan

Eftersom det var längesedan jafg uppdaterade så kommer det inte att bli ett långt inlägg, utan många korta istället.
Vi kan börja där jag slutade altså 1 oktober.
Jag var sjuk, hade ingen ström och ingen nyckel til lägenheten :(
Hade altså en väldigt tråkig dag som resulterade i väldigt mycket sova. Kunde ju inte kolla på tv, men jag hann igenom nästan hela The Eye med Jessica Alba innan batteriet på datorn dog. Inte en så värst händelserik dag :P
 

RSS 2.0