Bio

Nuuu slutar jag och nu blir det bio med kollegor.
Efter det blir det långhelg minsann

Zeris

Hej!
Skönt med bara en timma lvar innan jag går hem. Igår gjorde jag 3000 åtgärder på jobbet, inte konstigt att jag var ganska seg :) Ikväll så ska jag på midda på Zeris med ett stort gäng. Det blir gott.

Puss hej!

Varsel

Nu ska jag ligga och titta på The Shining tänkte jag. Helt själv, mitt i natten, tur att jag är modig. Men inget går upp mot en gammal skräckfilmsklassiker som man inte sett på ett par år. :)


Walking

Det tog typ 35 minuter att gå hem så det var inte så farligt, tur att jag hade sällskap för jag hittar absolut inte.




Working with nighvision


Klaar

Äntligen klar, nu är jag glaaaad :)

Ska dock gå hela vägen hem, men det ska nog  gå fint.


Jobbar

Sitter  på jobbet, jobbar till midnatt. Men med lite P3 i hörlurarna går nog detta bra. Godnatt



orkar inte lyssna på p3 hiphop så jag känner mig gammal och byter till Karlavagnen. Är inte det ett fint program?

Medelhavshöst

Nu har hösten hittat hit och det märker man med att varje dag avslutas med ett litet åskoväder. Blixtrar och smällar. Men det gör inget. Jag gillar åska. Får se om det hinner bli några mer fina dagar, men det tror jag. Verkar bara vara på kvällen det mulnar på.
Ligger helt slut i soffan efter jobb, matlagning och städning, mitt pass blev framflyttat till 15 imorgon så då får jag en sovmorgon och det känns skönt.
Snart blir det första avsnittet av dhw säsong sju. Kul för mig.

pusshej

Blue is the colour














Salt

För några dagar sedan såg jag filmen Salt. Jag gillade ju Angelina Jolies film Wanted och jag tycker att hon är en bra skådespelare som agerar på riktigt i svåra filmer och svåra scener.



Jag tyckte att denna filmen var bra, mycket action och Angelina spelar som vanligt bra och är sjukt vacker i vissa scener. Jag tror jag gillar denna film mest för att hon spelar så bra (visste inte ens att jag gillade Angelina så mycket) . Men att scenerna efter att hon har blivit avslöjad och blir jagad är så bra så man tänker, kan man göra så på riktigt, för ibland ser det helt möjligt ut, även om hon egentligen bara borde flyga iväg när hon hoppar mellan fordon till fordon. Jag gillar filmen för att den är snabb, smart och intressant.


Tre stycken vinterbilder

Vet ej hur mycket vinter jag kommer få i år så jag drömmer mig tillbaka till en iskall tjejhelg i Dalarna.


Tre stycken bilder från ett solblekt Göteborg



Midsommar spenderade jag med min familj i Göteborg på hotellet Novotel. Jag rekomenderar starkt det hotellet då det är väldigt fint och mysigt, samt att det ligger vid vattnet.


Jag gillar den..

som satte upp denna bilden precis vid kattbusken.

 


Det var fint gjort. Man ska vara rädd om Snusis och Fulis.


Söndags Promenad

Kom just hem efter att ha druckit en kaffe nere i viken. Idag är det jätteskönt ute.



 Längst våran gata finns det palmer, det känns exotisk och mysigt.







Sunday oh sunday

Nu efter att vilat ut mig ordentligt efter min första arbetsvecka på länge är humöret lite bättre och snart ska jag dra mig ut för att njuta av en skön söndag. Söndagsfrukost är veckans viktigaste och bästa måltid om man är ledig. Det ska vara mycket och gott. Nu vill jag ha lite gott kaffe!

Kvällens

Varm dusch, sushi och en otäck film. Thats it.

Inget

Det blir nog inget bloggande idag.
Är på dåligt humör.

Herrå

Talar du fjortis språk?

[ ] Fett
[x] Såklart
[x] Allvarligt
[x] Men sluta
[x] Lägg av
[x] Seriöst
[ ] Girl power
[x] Jaa (?)
[x] Men gud
[x] Haha den va roooolig
[x] Den va bra
[x] Han ba (vad ska man säga annars? Och han sa? Det är för långt)
[x] Hon ba
[x] Asså jag fattar inte (standardreplik)
[x] Sa han så
[x] Sa hon så
[x] Skrev han så
[x] Skrev hon så
[ ] typ... mobbat eller vad
[x] eh..
[x] äre
[x] ofta
[ ] te
[x] lätt
[x] Asså hur kan du
[x]Moget
[x] Jassåru
[ ] Men jag ska ta o dra nu
[x] pusspuss på dig med älskling
[x] messaru mig

Ja det gör jag tydligen :(


(När jag inte har nått att sysselsätta mig med fyller jag i en lista. Just nu väntar jag på att maten ska bli klar)

Imorrn hoppas jag på att vara ute mestadels av dagen då jag suttit instängd på kontor hela veckan. Det ska iallafall bli 26 grader så jag hoppas på fint :)


Friday it is!

Äntligen fredag och helg! Idag har jag jobbat massa.
 Jag kom på att jag hade en lista uppe på bloggen för ett tag sedan där det stod: Säg nåt ingen annan vet om dej. Hm jag hade inget svar då men nåt som jag jag har svårt för som inte så många vet är ansikten. Om jag möter en ny människa kan det ta flera dagar innan jag känner igen personen. Och om jag tittar på någon och sedan tittar bort och försöker se den personen framför mig så är det omöjligt! Detta var ganska jobbigt när jag jobbade på RP och på hotellavdelningen när folk checkade in och sedan lämnade av sina grejer i rummet och kom tillbaka för att äta eller fråga nåt så försökte jag alltid checka in dom igen:p Då kunde de ha vart borta 15 minuter bara. Jag jobbade med en tjej hela måndagen och tisdagen och jag kan inte minnas hur hon såg ut heller. Skulle nog inte känna igen henne om jag mötte henne på stan. Lite pinsamt kan det vara ibland :) Men saker som jag är bra på är nummer och bokstäver. Om man tex får en ny kod till någon sida som bara är en blandning av bokstäver så har jag inga problem att memorera det. Och telefonnummer kan jag hur många som helt och behöver ibland bara höra dom en gång för att minnas det. Men jag minns det ofta bara så länge jag behöver. Selektivt minne :)

Andra saker jag gjort idag: Insett att jag är så dålig på att skriva med vänster hand så jag inte ens kan göra ett rakt streck(fattar inte hur ni vänsterhänta gör, ni är fantastiska). Sett fler folk göra korstecknet på bussen och funderat om jag med ska haka på trenden. Hälsat på mina söt-skabbiga kattungar. Insett att man kan ha ett torsdagsmöte på en fredag. Ätiti en Mars till frukost. Gjort dreads. Fått fredagsfika på jobbet bestående av marshmallows och ostbågar (spelar ingen roll vad det är men man blir glad av ordet fredagsfika) 


Dom är så små och söta så jag vill ta hem dom och bada dom och ge dom mat. Men de skulle säkert klösas och bitas och ge mig någon sjukdom. Jag nöjer mig med att hälsa på dom varje dag.

Ha en fin kväll!


Gissa jobbet.

Det är så mycket sekretess jämt när man jobbar någonstans, men jag vet att vissa vet vart jag jobbar. Men om ni inte kan lista ut det med hjälp av mina ledtrådar då är ni kassa.

* Startades i skåne men och blev riktigt stort ca 2004. 5p
* En av sveriges mest besökta hemsida med ca 1 miljon unika besökare i veckan. 4p
* Alla jag känner har vart inne på sidan och många har även använt den, jag har använt den flera gånger. 3p
* Vissa tycker att det är helt ok att använda sidan, men vissa tycker att det känns skumt. 2p
* Man brukar ofta skoja om sidan och säga : lägg upp den på ** om du inte vill ha den 1p

Haha
Nu vet alla ;)

Picnic

Idag så hade vi picnic.


Här tänkte vi sitta men vågorna var för höga!






Vindruvor är gott på picnic.





På denna bilden syns kontrasten mellan gammalt och nytt. Det blå-oranga tornet är Hiltontornet och är ett kännetecken för St Julians. Svänger man vänster här är man hemma hos mig.


I morse på bussen så satte sig en maltesisk kvinna brevid mig. Efter att hon hade satt sig gjorde hon korstecknet från panna bröst axel axel. Jag har hört att vissa gör så och det gör de för att bussarna kör så snabba och farligt. Så de skyddar sig genom att göra så.

Gran Canaria

Jag har lite bilder från när jag var på Gran Canaria i vintras. Oj det är längesen. Var nog där i januari eller februari i år.









Det var sand och palmer runt hela poolområdet.



Det fanns en sån där endless pool utan kant




Hotellet var så stort att man gick vilse både ute och inne.

Vi var där i en vecka och jag har inte så mycket till övers för Kanarieöarna. Har vart på Gran Canaria, Teneriffa och Lanzarote. Även sett lite av Fuerteventura som jag tycker ser ganska dyster ut. Men detta hotellet låg i Maspalomas och där var det faktiskt jättefint.









































Pussar

   Skulle jag ge er om jag såg er

Drömmen pratade jag med idag. Saknar.
Mimmi i en alldeles fantastisk klädkombination av allt hon hittade.
Emelie. Nu var det längeen jag såg dej hjärtat.


Godkväll

Hej!
Belv inte så mycket bloggande idag, men jag har heller inte gjort så mycket. Åkte till jobbet vid 0720 och sedan jobbade jag som en galning fram till 16, sen åkte jag hem. Mitt jobb är ganska enformigt, men det är ni som gör det roligt. Svenska folket. Vilka stjärnor ni är ibland. Men jag slutar aldrig förvånas, nästan hihi. Nu ligger jag o kollar på Pippi på de sju haven, mest för att Pontus inte visste vem Jocke med kniven var (hur kan man inte veta det tänkte jag och frågade de övriga, men ingen i sällskapet visste vem det var,skandal eller jag som är konstig?), men han är inte lika road av filmen som jag är. Vi har nog inte samma smak. Min är bättre. Så  nu ligger jag och kollar då nån vänlig själ har lagt upp hela filmen på youtube. Snart kommer jag nog att somna, för snart är det dags att gå upp igen. Aja, det är ju fantastiskt bra att ha ett jobb. För om man inte har nåt jobb så får man inga pengar, och då kommer man ingenstans. 

Godmorgon

Sitter på jobbet, kom hit redan 0730. Kaffe kanske. Jobba kanske istället :)

Ska man bli så trött av att jobba?

Jag vet att jag brukar bli trött när jag har jobbat, men minns inte att det brukar vara såhär illa. Haha. Men idag har vi iallafall börjat lite med den uppgiften vi kommer ha. Jag kommer även att jobba för en annan hemsida för Norge så jag antar att jag kommer att utbildas lite till. Mestadels kommer jag jobba med den svenska sidan. Nu ligger jag och hungrar så jag ska snart ta till mina krafter för att sno ihop lite maaat!


Såhär ser det ut i en typisk Maltesik hamn. Fiskebåtarna är färgglada och sen finns det massa små jollar, den ena mindre än den andra. Så hoppar de små fiskegubbarna ner i de små jollarna och paddlar ut till sina båtar som vanligtvis ligger mitt i hamnen.



Trött tjej. (jag vet att jag hade denna bild uppe nyss, men jag orkar inte ta kort på mej själv ;)












Spinola Sunrise

Just kommit hem från jobbet. Vad är det med mej och pendlarjobb? Först Transcom, sen Elkjöp sen Transcom igen. Det kändes lite som att vara tillbaka till att åka till Karskoga när jag satte mig på bussen imorse, alldeles trött och mysig. Men som tur är går det snabbare att åka till Gzira. Tar nog bara 15 minuter.Men det gäller ju att det kommer en buss också´. Och att den stannar, för det gör den inte alltid. Två bussar körde förbi oss när vi skulle hem. Inte kul. Nu är jag hemma och det finns inte så mycket att göra idag då det är Maltesisk helgdag och det mesta är stängt, även matbutikerna.


Denna bild tog jag i morse när jag väntade på bussen. Spinola bay.


Godkväll

Shit vad trött jag är. Somnade ju inte i tid inatt fastän jag försökte. Nu har jag stekt köttbullar tills jag blev helt utmattad av värme och trötthet. Ligger nu däckad i sängen men ska snart duscha och kolla på Biggest Loser.



Där havet möter himlen

Bjuder på två bilder jag tog vid Dingli. Fantastisk utsikt över bara hav.




Kattunge



På väg hem från jobbet såg jag några kattungar. De hade vatten och mat men var ändå smala och eländiga :(


60:s

Bussarna på Malta är väldigt trånga, varma, gamla och gula. De är nog från 60 talet.





Malta buses


Jobbat

Just kommit hem från jobbet, det gick bra, men det är alltid trist att vara ny på jobbet och inte känna så många. Men de jag träffade var fina.


På lunchen gick vi ner i hettan och åt på en restaurang i hamnen i Msida, Maltas största gästhamn.


Kort från barnbarn

Oj vad jag inte har sovit mycket. Men jag antar att det tar ett tag att vända tillbaka dygnet. Förra veckan fick jag iväg kortet jag köpte till mormor för säkert en månad sen, men det har vart helt omöjligt att få tag i frimärken. Men nu är det skickat. Hoppas det kommer fram för frimärket kostade bara 70 cent.


Godnatt



Nu är det verkligen godnatt som gäller. Ska ju faktiskt upp och jobba imorgon.


Solnedgång i Tigne Point, Sliema


Solat och valvaka

Idag har jag vart med Jennyh och solat på eftermiddagen och ikväll har vi haft valvaka hemma hos henne.
Här nere bland klipporna i Qiu-si-sana i Sliema låg vi och hade det fint.


En gammal vårkänsla.

Det får jag av att se dessa bilder en dag i parken.


jag var tillsammans med


gissa vem haha. Gräs och socker i hela munnen.
Fina tider


Valvaka imorgon

Jag vet inte varför jag tycker det är så spännande med valet. Kanske för jag jag suktar efter nyheter hemifrån och att detta är stort hemma. Det är ju även något som berör mig när jag kommer hem igen. Så imorrn är vi bjudna på valvaka och det kan ju vara kul att umgås lite samtidigt eftersom det säkert går ganska segt med rösträkningen. Jag tror även att många förändringar kommer ske ang detta valet.






Bjuder på en gammal bild från 2006.



Och en annan från ungefär samma tid.
Vad små vi var. Bara 20 år.

 


Betraktelser från kajkanten


Det är massa fiskar nere i fiskehamnen



Försöker njuta lite extra av denna helgen eftersom jag börjar jobba på måndag. Jag ska börja jobba på en av Sveriges mest kända och besökta hemsida. Tur att det är välbetalt.


Det var väldigt varmt både i vattnet och på land


 En stege som går ner från klipporna och en inhängnad så man inte blir påkörd av båtarna.


Vattnet var lugnt idag, inga vågor.






Funderar på att även ta ett nattdopp någon natt. Det är härligt!


Bada!

Idag är det fint väder så nu tänker jag dra antingen till den lilla stranden eller till klipporna och bada. Skönt!

Valvaka

På söndag är valet och eftersom jag totalt missade att gå och rösta här på konsulatet på Malta så hoppas jag att alla hemma röstar/har röstat. Jag ska förla valvakan via stream om internet vill samarbeta. Det ska bli spännande. Jag har inte gjort så mycket mer än att kolla på en debatt och jag önskar att jag var lite mer insatt. Det jag istället gör på internet är:

Jag kollar Saras blogg regelbundet och kollar så att hon uppdaterar varje dag och gör hon inte det (som hon inte gjorde idag) så blir jag sjukt orolig eftersom hon kan föda vilken sekund som helst fastän barnet inte ska komma förrän i december. Stanna inne lille vän!
Jag kollar på Ellens blogg och beundrar henne för att hon är bra på matematik!
Jag kollar drömmens blogg efter utlovade turkietbilder som aldrig dyker upp. Nu är förväntningarna högre än sånsin Hanni!
Aja jag tycker det är tråkigt med bloglovin' eftersom jag tycker det är mer spännande att surfa runt på bloggarna, på bloglovin är det ju bara en sida, sen vet man vart man ska gå, inget kul alls, man blir klar på en sekund.

Aja, nattbabbel. God natt och trevlig heeeelg!!

Du är sexig i ansiktet

Ja, mycket ska man få höra.



Dom här var ute ikväll.
Jag fick en shot av en random kille (ska man ta emot sånna?) Hamnade mitt i en sten-sax-påse-duell (kör man sånt fortfarande) sen hittade vi inte dom vi letade efter så då gick vi hem igen. Träffade dock många andra man kände igen, men så är det på Malta alla känner alla.


So much for a sexy face


Hugos Lounge

Nu blir det lite utekväll på Hugos.


Vi blir nog inte så långvariga, men det är ju fredagnatt!


Bio

Just kommit hem från bio, och nu ska vi nog dra u-ut. 
Ska i så fall bara byta om från biokläder till utekläder. Det är fortfarande ganska varmt om kvällarna så det är skönt. Aaaja. Godnatt på er.


The silence treatment

Nu har Pontus gömt mina saker som jag vill ha.
Så nu pratar vi inte.
Kommer inte göra på en vecka.
Så det så.

Jag ogillar honom

A whiter shade of pale

Det är ungefär som jag ser ut nu. Har verkligen inte solat mycket och idag är det jättefint väder med strålande sol och varmt.
Har just vart i Gzira och det gick ok. Blir fortfarande förvånad över hur nära allt ligger här. Man kan ju gå mellan St Julians och Sliema och när jag var i Gzira kunde jag praktisk taget se Sliema. Men det är bra att allt är nära. Idag är det fredag. Skoj.

Gzira

Nu ska jag in till Gzira. Har två ärenden att fixa där. Ett tråkigt och ett lite roligare. Aja. Hörs senare!

So I tried a little Freddy!

Eftersom jag hade absolut inget hemma nästen så blev det en tragisk lite tacomacka med tacofärs rödlök och fetaost.
Min bror var ju på arbetsintervjuv i Örebro idag och det verkar gått bra, även om jag oavsiktligt kallade honom för Nolla. Så nu hoppas vi allaalla att han får jobbet. Nu ska tacomackan avnjutas till Idol.

Ive gone identity maaaaaaaaaaad


Nattbloggning

På Candynavia (men det var väl ett tjat om Candynavia) träffade jag en tjej som hade kanske ett jobberbjudande. Jag vet att jag just fått ett jobb, men man kan väl kolla runt lite. Funderar på att göra en tacomacka, men vet inte om jag ooorkar.
Godnatt!

Candynavia!

På Candynavia säljer de mat som vi svenskar tydligen får cravings för ibland då vi längtar hem. De säljer allt från frysta pajer, äppelpajer, blåbärspajer och även vaniljsås. De säjer även Marabouchoklad och plockgodis från Malaco. De har även sill, surströmming (blä) och massa annan mat. Pålägg har de också, svenska ostar och leverpastej och Kalles kaviar. Bäst är att de har Estrellachips samt den dippen som vi har hemma(och Johnny senap med såklart). Bland drickan hittar man Trocadero och Loka och cider :)





Eftersom de importerar allt så är det ganska dyrt. Men lätt värt om man är sugen på nåt speciellt.
Dagens inköp blev knäckebröd, chokladpudding och lösgodis.


Candynavia

Bion blev inställd på grund av sjukdom. Kanske jag oxå är sjuk för mina händer pirrar. Nu beger jag mig mot Candynavia.

Ingen dag att lägga på minnet

Idag har inte bjudit på så mycket mer än ett besked om att jag ska börja jobba på måndag och det är ju alltid något. I kväll är det bio som gäller, men inte den filmen vi hade tänkt att se, så det blir nog nåt annat. Bion i St Julians är så stor. Hela 17 salonger och vissa är riktigt stora och ändå bor det ju bara 7000 här så ibland är man typ ensam inne på bion. Dessutom går det filmer hela nätterna, det är ju bra om man är sugen på bio vid 01:00.
Aja, det här blir inget bra alls

Hey

Pussar och sånt

I brist på en givande dag


Har du någonsin:
Hånglat i mer än tre minuter? Ja
Hånglat i skogen? Ja såklart
Sovit naken? Ja!
Kört över hastighetsgräns? Massa gånger. Dock inte på 30, för där kan det stå pooliseer (och skolbarn :P )
Målat om ditt rum? Ja, fast det var länge sen.
Dansat framför en spegel? Oja.
Fått hicka? Många gånger
Dumpat någon? Ja.
Stulit pengar från en kompis? Tror inte det. Men kompisar har snott mina :(
Hoppat in i en bil med folk du just träffat? Ja, flera gånger!
Varit i slagsmål? Nej (mitt första nej!)
Smugit ut ur ditt hus? Nej det tror jag inte.
Haft känslor för nån som inte kännt detsamma? Nej faktiskt inte, men jag får inte känslor så ofta.
Blivit arreseterad? Nej
Hånglat med en främlig? Såklart!
Lämnat ditt hem utan att berätta för dina föräldrar? Jag tror jag är för gammal för denna lista
Varit förälskad i en granne? Hahah nej!
Struntat i skolan för att göra nåt roligare? Jo, det har jag väl.
Sovit i en säng med nån av samma kön? Ja massa gånger.
Sett någon död? Nej, och jag vill inte det heller.
Kysst en bild? Haha ja det har jag säkert gjort.
Sovit till tre? hmm
Älskar och saknar någon nu? Ja det är klart.


Sweet Jackie

På måndag är jag inte arbetssökande längre för då börjar jag jobba. Och jobba måste man ju, annars får man inga peeengar- Och pengar måste jag ha.

Badskum!

Kom just upp ur ett härligt skummande bad som spenderades med den hälsobringande littaraturen av skvallertidningar. Hade inget mer läkande till hands, men det funkar ju det med. Dags att laga lite middag snart. Kvällen blir lugn, men imorgon bio med Jennyh och Fredrik kanske. Vi ska se en film vi redan har dömt ut som dålig, men vad gör det? Vi vill alla se den ändå.
Nu är jag sådär härligt varm och avslappnad som man blir av ett hett bad. Skulle nästan kunna somna nu.




Vila

Nu har jag masssa ont i magen så det blir att lägga sig ner o vila ett tag. Senare kommer min bror att ringa, för han ska till Örebro imorgon och behöver lite guidning om hur man hittar. Tur att jag hittar lite där iallafall.

Mdina

Dagen har delsvis spenderats i Mdina, Maltas tidigare huvudstad. Det är en stad som ligger som i en borg. Det är höga murar och ingen trafik. Alldeles lugnt och stilla. Jättefint.

För att komma in till Mdina går man in här.


Det är trångt och mysigt


Mdina sett utifrån. Det syns att det är som en borg.


(Googlade bilder)


Celina var med. Naaw.


Det finns så mycket konstiga listor

Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där? men Lisey ställde ingen fråga. Hon tänkte på hur tomt det här hörnet var,
Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid? En tvåliters vatten flaska som är halvtom. Förlåt halvfull.
Vad var det senaste du såg på tv? Oj, jag har ju ingen tv, (eller jo men inga kanaler) så det måste vart någon gång hemma i Sverige. Och det minns jag faktiskt inte. Men jag kollade ju på Idol nyss och det måste ju räknas?
Utan att se efter, gissa vad klockan är. Jag klarade inte av att inte titta, så 00:04
Bortsett från datorn, vad hör du just nu? Trafik
När var du senast utomhus och vad gjorde du då? Jag gick från bussen och hem
Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen? Va? Datorn?
Vad har du på dig? Fortfarande en svart klänning!
Drömde du något inatt? I så fall - vad? Jag drömmer varje natt. Jag minns inte, men jag var i Timmerö.
När skrattade du senast? När jag insåg att jag var skelögd.
Vad finns på väggarna i rummet där du är nu? Spegel och två tavlor.
Har du sett något konstigt på sistone? Jag youtubade Real ghosts igårkväll. Där fanns det mycket konstigt.
Vilken var den senaste film du såg? Kick Ass såg jag häromdagen
Berätta något om dig själv som folk inte känner till. Äsch, då skulle ju alla veta.
George Bush? Jaha ok.
Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka? Pojke: Han blir nog namnlös för jag vet inget namn. Flicka: Natalie (hennes namn kommer vara sjukt ute när det är dags)
Brukar du svära mycket? Jag vet faktiskt inte. Tror inte det. Men det kanske jag gör.
Kan du stå på händer? Det kan väl alla?
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Jag är sämst på båda.
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Jag har ingen cd-spelare
Använder du huvtröjor? Älskart.
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Humor. Driftig och tar mycket initiativ till att göra saker.



Äh, allt detta var bara i väntan på bättre tiiider.


Dagens

DAGENS VILL HA:En plan för morgondagen
DAGENS KLÄDSEL: Svart klänning 
DAGENS SMINK: Mascara och lite foundation.
DAGENS FRISYR: Hög tofs och ett trassligare hår än någon beskådat tidigare.
DAGENS HÄNDELSE: Böev avslängd från bussen. Två gånger.
DAGENS LÅT: Wicked game
DAGENS PLANER: Dagen är över, men de planerna som är kvar är att jag ska se en film
DAGENS SAKNAD: Ett jobb. 
DAGENS DUMMASTE: Att jag missade de bästa soltimmarna, idag igen.
DAGENS SJUKA: Min garderob är stökig.Igen.
DAGENS DROG: Drog?
DAGENS KÖP: Jag har inga pengar.
DAGENS GODIS: En snickers
DAGENS HUMÖR: Likgiltig
DAGENS ORD: Lemonad. Jag älskar lemonad.

Middag i Sliema

Har just kommit hem från en middag i Sliema, mumsar nu på en finfin efterrätt och ska snart kolla på dagens avsnitt av Idol.
Jag lyckades bli avkastad av samma buss två gånger idag. Busschauffören ville visst inte att jag skulle åka med hans buss :(

Snart blir det en gammal klassisk film som jag inte sett på länge, The Blair Witch Project. Minns inte om jag tyckte den var bra eller inte, men den blir det iallafall.

Ha en fin kväll

Who am I. Nobody

Det är drygt att inte ha något jobb. Jag har aldrig vart arbetslös så här länge. Känns konstigt att inte behöva vara någonstans och ingen som förväntar sig nåt. Jag bidrar inte. Men jag har ett jobb på g. Och om jag får det kommer jag ha koll på er. Iallafall på det ni inte vill ha.

Nobody


Ett till övergivet hus, med fantastisk utsikt.

Varför överger man detta huset?

Det har utsikt över stranden jag var vid i förrgår. Man kan ju göra en fin villa av det?


Det var igenbommat och igengallrat.


Fönstergaller.

Trist på ett så bra läge.


Today

Har just ätit en skål med äppelskivor och te till det. Ska snart hoppa in i duschen för att sedan åka till Sliema. Aja, mer om det senare. 


By Night

Idag har Msida besökts igen. Börjar känna mig lite hemma där, jaoo.



Utsikt från Tigne Point på kvällen.

På alla bilder jag har av mig själv så är jag skelögd. Varför har ingen berättat detta för mig? Ni får gärna säga till om jag är skelögd.


Bildbevis 1


Bildbevis 2.

Men tack för att ni skrattar åt mig i smyg på era hemliga möten.

(men det är lugnt. jag skrattar också åt dessa bilder. Nu ska jag ta på mig ett par solglasögon och aldrig mer ta av dom)


Trött, trött, trött

Jag är trött. Nu blir det att lyssna på lite musik och läsa lite tidningar och sen somna till en film. Imorgon blir det att åka till Msida och kanske hinna med en fika också. Bäst att ställa klockan. Jag längtar redan efter sömnen.
Musik


Godnatt allaalla.


Stranden

Idag har jag vart på standen






Det var stora härliga vågor.



Inte ett moln så långt ögat kan nå, (jo ett)



Någon flög förbi.


Lite sång, lite dans, lite städa


Med en finfin städ-hårknut på huvudet och massa bra musik är det lätt att städa. Svårare att föreviga ett städ-dans move, men det är å andra sidan inte mycket att föreviga. Men jag gjordet ändå.

Nu.GodNatt.


Middag och vin

Jag har precis vart i Sliema på middag och vin. Det var fint. Nu ska jag städa garderoben, sen blir det att sova snarast möjligt, för imorrn ska jag faktiskt göra nått. Härligt va =)


Det blev strömavbrott mitt i allt, men vad gör det när det finns ljus att tända. Blir mycket mysigare då.

Tack för en fin kväll.

Godnatt.


Kallt.

Jag räknar kallt med att tv4 ska slänga upp avsnitten när de har sänds. Tycker att idol bordes läggas up 21:01, men man måste vänta jättteläänge! Dessutom har tv4play tillfälligt avbrott. Fint.


Fail

Den här dagen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Skulle ju gå upp hyfsat och gå till stranden. Men efter som jag inte kunde somna i tid så vaknade jag, håll i er, 1530. HALV FYRA. Det är ju inte acceptalbelt. Så stranden vart inget alternativ.
Istället tänkte jag bjuda mig själv på en härlig fika ute. Men när jag kom fram till caféet så kändes det så lamt att gå in där då alla satt i stora sällskap och jag kom helt själv, så jag ångrade mig och gick till affären istället. Lamt. Det är väl inget konstigt att fika själv? Eller?


Fulis



Idag träffade jag på Fulis som jag skrev om ett annat inlägg. Ja, ni ser ju själva varför jag har döpt han till Fulis.


Sen ville en annan katt följa med mig hem, men han fick nobben vid porten.


South Park


Skulle jag vara med i South Park skulle jag se ut såhär.


Och Elenore såhär. (jag gjorde dej inte mörkhyad, du är bara alltid mer solbränd än mej, men du fick bära din röda puffklänning iallafall)


Thunder

Det jag trodde var de sedvanliga fyverkerierna, visade sig vara världens åskoväder. Shit vad det blixtrar och dundrar.








Lyckades fånga en på film, men när jag skulle beskära bilden fattade jag inte hur man gjorde (jalykaresente) så det ser lite konstigt ut.
Den nedre bilden visar hur blixten nästan gör så det blir dagsljus under en vääääldigt kort stund.

Lama bilder menmen.


En Idol och en daim

Nu blir det idol, med en liten daim som enda sällskap. Dagen har inte bjudit på så mycket. Imorrn ska jag nog som sagt till stranden i St Georges Bay. Ligger ca 10 15 minuter att gå hemifrån. Lagom långt att gå i värmen.

Nerd

Uff, borde vara ute mer och sova mindre så kanske jag känner mig lite piggare. Fastnat i ordspel som vanligt :)
Jag är så nördig ibland.




Stranden?



Ska jag försöka ta mig till stranden imorrn kanske?


Lunch

Nu blir det att laga lunch sen packa till en Sverigeresa för somliga.

Byee

Klart man hänger med

Blir ett avsnitt av Kungarna i Tylösand med ikväll.
Måste ju hänga med på vilket skräp vad ni kollar på i Sverige.

Friends.

Ligger i soffan och youtubar lite Freindsavsnitt. Hela avsnitt ligger ju inte uppe, men däremot det bästa från avsnitten. Och det är ju bra.
Snart blir det sängen och dagens avsnitt av Idol.

God Natt.


Differences

Noterat skillnader mellan Malta och Sverige.









På Malta köper man allt kött i lösvikt, iallafall i alla de butiker jag har vart inne i. Köttfärs, kotletter och allt möjligt -lösvikt.

På Malta skjuter man fyverkerier 5 dagar i veckan, varje vecka. Man orkar inte vänta tills det blir mörkt heller utan man skjuter mitt på dagen med, vilket bara resulterar i ett litet rökmoln och en smäll. Noterat tidigaste uppskjut 06:00 på morgonen, En söndag. True story. De skjuter även nu i skrivande stund.

Vissa malteser kan inte maltesiska. Träffade en maltes som inte kunde det förrän han var tio år. Detta för att maltesiska var förbjudet att prata på Malta då det låg under engelskt styre fram till 60 talet, så hans föräldrar pratar bara engelska fast de är helmalteser.

Det är inte olagligt att dricka alkol och köra bil. Jag frågade en tjej senast när vi var ute hur de skulle ta sig hem. Vi kör hem sa hon, detta efter mycket vin och sprit. Det är helt enkelt lagligt att köra rattfull, inget konstigt alls.
På julafton får man kol i ett paket om man inte varit snäll. I sverige får man inget.

De kör på fel sida av vägen - galningar ;)

När de pratar om maj så refererar de det som 'i vintras' detta trots att det var 25 grader
.
Hela landet är så litet så när man har åkt 6 mil, då har man åkt från ena sidan till den andra. Och tillbaka.


Man kastar oftast inte soporna i nån slags kontainer. Det räcker att ställa ut det på gatan bara, så hämtar nån upp det åt dej. Detta resulterar dock i ganska många soppåsar på trottoarerna, men de brukar inte stå särskilt länge.

Dom äter gärna kaningryta.

Malta kan inte producera el.



Om ni tycker nåt verkar konstigt kan ni ju kolla på denna länken vad folk tycker om oss =)





Soppa

Förströr ofta tiden på att läsa recept. Tycker att det är kul att läsa recept, och på blogg.se ´s framsida ligger ju recept på soppa. Jag älskar soppa, både med bara grönsaker eller med grytbitar eller köttfärs i med. Men här är ju inget soppväder direkt. Hade jag vart hemma i Sverige hade jag lagat massa mustiga köttsoppor eller grönsakssoppor. Mimmi gjorde jättegod tomatsoppa en annan gång till mig (jag själv är rätt bra på det med haha även om det brukar bli lite starkt av all vitpeppar :) ) Hittade på butiken idag en vakumförpackad påse med soppgrönsaker. Det kanske det blir någon gång. Det är också gott att mixa rotfrukter lök och sånt så man får en slät soppa, tex potatis och purjolök.

Men det var väl ett tjat om soppor.


Wooork



Det är en djungel detta med jobbsökande altså. Jobbigt!
Men jag måste ha pengar.


Sunshines

Jag vill ha gott Kaffe <3
Hej. Hade egentligen nåt att skriva om, men sen hade jag visst raderat alla bilder jag hade å kameran för jag trodde jag lagt in allt på datorn, men det hade jag visst inte. Typiskt.


Late dinner in

Nu blir det en sen middag med Sushi och soppa. Till det blir det första Idolavsnittet på TV4 play.




Ha en trevlig kväll.





Cat



Mitt kattinlägg verkar vara försvunnet, men denna bilden vill jag ha som tavla nästa gång jag skffa ny lya.
Lille Olle


Sliema

Idag åkte vi till Sliema för att försöka hitta till ett kontor som Pontus skulle till. Vi hittade inte. Istället gick vi vilse i ett jättestort nybyggt lägenhetsområde. Det var jättefint där iallafall. Sen bestämde vi oss för fika på Cioconat, det är Jennyhs favoritställe sa jag, och där satt även Jennyh med, som på beställning! Men oj vad det blåste!






Pictuers from Msida




Var ju  i Msida idag,det var inte mycket att se, men tog lite bilder nere i hamnen som var ganska stor.
På denna delen av Malta så är alla städer ihopväxta till en enda stor stad, så när vi åkte hit med taxin (tom nog inte ens 10 minuter, så märkte man inte att man åkte till en annan stad, det är med som olika stadsdelar av en och samma stad. Men känns som att St Julians och Sliema är de största delara, och så klart Valetta huvudstaden.
Men i St Julians bor det bara ca 7000 tror jag.
Snart bär det av ut i värmen igen bort till Sliema.





Time

Uff, snart dags att åka. Har inte sovit något nästan. Mår illa.

Nighty

Redan nu är det dags att släcka ner och kolla klart på Lock, stock and two smoking barrels.Snart dags att kliva upp igen.


Msida

Imorgon blir det att gå upp tidigt, i vanlig ordning.
Ska till Msida och fixa en sak.







Googlad bild



Honey, I´m home

Ett övergivet hus:



 Inga fönster ger bra ventelation i värmen.



Här var ju fönsterna och den blåa stolen



Föga troligt



Men ringklockan säger ju att det bor någon här. Jag kikar in!



Jag vågade inte gå in då  jag inte har någon att utöva mitt nya intresse med, men jag kikade in med kameran i brevlådan. Tror inte att det bor någon här. Eller så städar de bara inte.


Seabreeze - Spinola Bay



Vi bor precis vid Spinola Bay i St:Julians. Mysig vik med massa små fiskebåtar. 


Ovan: utsikten från Caféet.





Besökte ju även mitt första öde hus idag. Bilderna kommer senare :)

A decent cup of coffee

Nu blir det en fika på något fik här i närheten. Har inte druckit bryggkaffe på evigheter, som jag längtat.
Kaffe <3

Har förövrigt siktat in mig på mitt första övergivna hus , som får bli målet för min nya hobby. När jag flyttar hem igen ska jag finna mig en partner in crime som kan hänga med på upptäckter.

Urban Exploration

Äntligen en hobby som passar mig. Jag visste väl att jag inte var helt befriad från intressen.








Källa för bilden 


Not my roof to play

Dom dansar där uppe klarvaket,
fastän klockan är tolv.
Då slår det mig plötsligt att taket,
mitt tak är en annans golv



Gamle Nisse.


Catfish

Jag längtar tills filmen Catfish kommer ut.
Mm, det gör jag.
Den är säkert inget bra.


Sunday Night

Middagen gick bra och de gillade maten, bra det som vi slavat i köket. Nu fortsätter söndagskvällen.

God natt.

Dinner for six

Om ett tag kommer det över lite folk på middag hit. Så snart blir det att sätta igång med maten.

Tonight: Dinner for six.

Little Country Road

När man ska hem till oss med taxi så säger man att man ska till Olive Street. Gatan heter egentligen Triq Zubugga och inte på någon gatskylt eller karta står det Olive Street. men ändå säger man sdå, och även all post vi får till oss från personer som skickat står det Olive Street. Zubugga är ju oliv på maltesiska så de översätter helt enkelt. Jag undrar lite om man kan skicka ett kort til Sverige med det engelska namnet på gatan. Men vad händer då om det finns tex både Skolgatan och Skolvägen i samma ort? Då måste de ju kanske gå på postnumret, för de borde ju inte ligga inom samma postnummerområde för det vore ju bara förvirrande. Så om jag skulle skicka till Emma som bor på Smålandsvägen skulle jag inte välja att skriva Small Lands street, det låter ju precis som på svenska nästan och skulle inte bli någon nöt att knäcka för brevbäraren. Nej, jag skulle skriva Little Country Road. Undra om det skulle komma fram?



Emma när hon faktiskt befinner sig på Little Country Road, och lyckas med prestationen att röka ett dörrhantag.


Snusis är ju bara pensionerad

Idag har vart en lugn dag med all rätt. Jag har vart ute på krogen så sällan de sista veckorna så jag har glömt charmen med dagen efter. Denna har ju ibland en tendens att inte vara så charmig, men då och då infaller de charmiga bakisdagarna. Det är då man bara kan ligga ner och ta det lugnt utan att bli rastlös, och man kan äta massa massa. Och att göra små rundor till kylen kan bli et projekt man måste ladda inför i en halvtimma, detta utan att man mår illa bara det att det verkar extremt ansträngade, och lite ansträngande blir det ju när man på vingliga ben beger sig ut för att utforska kylens innehåll. Idag blev det snickers och banan, vilket passade alldeles utmärkt.

Men sen kom den oundvikliga prommenaden till affären och dagens höjdpunkt var att kliva i mjukisbyxorna. De har länge legat orörda i garderoben då det har varit alldeles för hett för sådana benkläder så det var ett kärt återseende att ta på sig dom igen och de verkade glada över att vara tillbaka på sin annars obligatoriska plats, aldrig har de vart så sköna. Men efter en promenad till affären och tillbaka var jag lika varm som när jag hade klänning varje dag under de varmaste dagarna, hade jag haft klänning idag hade min kroppstempetur varit perfekt. Nej mjukbrallan, du åker in i garderoben nån månad till.

Vi har ju ett gäng katter som bor utanför oss i en buske. Det är en ganska stor buske. Jag känner igen några av dom eftersom det är bara ett visst antal katter som hänger i just den busken. En av dem ser ut som Snusis (om jag nu minns helt rätt) den kallar jagt för snusis (nu har jag dock märkt att det finns minst två katter inom samma radie som ser ut som snusis så jag kallar dom båda för det då jag trodde från början att det var samma katt). En annan katt har jag döpt till Fulis. Den är verkligen ful och därav namner. Det är miniliten, svart och jättesmal. Sen lägger den öronen helt platt när man ska hälsa, och det är inte till dens fördel. Idag fotade jag en av Snusisarna.





Så Elenore, om du läser detta så vet du att Snusis inte har trillat av pinnen. Hon följde bara de brittiska pensionärernas val. Att pensionera sig på Malta. Bara det att hon tog ut pensionen lite i förtid.



Random bild på random hus med fin buske på väg till affären.


Ikväll blir det lugnt med film och sova tidigt ( innan 0300 iallafall) med ännu en förhoppning på att rätta till detta med dygnsrytmen.


Hej Lördag

Vaknade relativt nyss och funderar på vad denna dagen bjuder på. Lite mat hoppas jag för jag är förfärligt hungrig.

Fredagskvällen.

Vi åkte bort till Jennyh och Fredrik i går på lite drinkar innan vi skulle vidare till Paceville, altså tillbaka till St Julians där vi bor från Sliema. Förfesten skulle inte vara så länge men jag tror inte att vi lämnade förrän runt ett.




Sofia och Jennyh

När vi väl kom till Paceville så regnade och åskade det och det är inte så vanligt här på Malta och det är andra gången det regnar sen Pontus flyttade hit i maj.



Diskutioner om bankomater, taxiresor och vart vi ska fortsätta natten



Paceville, det populäraste partyområdet på Malta. Brukar oftast under natttid vara närmast oframkomlig och att stryka sig igenom andra människors svettiga kroppar är enda sättet att ta sig fram. I natt bar det dock människors regnvåta kroppar.





Vodka vatten

Pontus och jag gick först till Shadows där några vänner hade bord. Vodka med vatten är tydligen drinken här. Och det är ju en fantastisk dryck. Vatten altså. Nej, men det var faktiskt helt ok. Ska jag nog beställa i Sverige nästa gång. Hoppas att dom förstår att det ska vara kolsyrat vatten och massa pressad lime. Annars är det nog inte så gott. Vodka kranvatten. Blä.



Inne på Shadows var stämningen på topp och alla dansade överallt.



Scarlet

Efter ett tag återförenades jag och Pontus med de ursprungliga och de satt inne på Scarlet. Här var det lite lugnare och ganska mysigt. Men nu måste ju klockan vara hur mycket som helst tänker ni och det var den också. Så mycket att när vi sen poå nytt skulle byta klubb var allt stängt.
Det blev en pizzaslice och hemgång. Somnade kanske runt 06 i vanlig ordnig.
Fin kväll


Kvällen

Det blir så fort kväll när man sover så länge! Nu har vi iallafall vart på affären och inhandlat massa gott som vi ska laga till middag. Sen blir det att åka till Sliema, grannstaden, som sitter ihop med denna staden, så man kan faktiskt gå dit på bara 20-30 minuter. Där ska vi träffa lite folk och de som vi ska hem till heter Fredrik och Jennyh, Jennyh har en jättefin blogg med massa bilder från Malta, så kolla in!


Friday baby


Idag är det fredag, men ingenting planerat. Det blir middag hemma ikväll, tänkte först gå ut, men vi kom fram till att vi handlar hem någonting istället. Just nu ligger jag och kollar på På rymmen och varvar det med att kolla jobbmail (för att få det som att låta som jag har ett jobb, medans jag egentligen kollar om jag har fått svar av nån jag sökt hos, har hittat två jobb som jag verkligen är intresserad av) och läser lite i min senaste Stephen King bok. Vädret har gett med sig lite och det kanske bara är 27 grader nu istället för ca 40 som vi hade förra veckan och nästan hela augusti. Men havet är fortfarande varmt! 
 
Ha en fin fredag!





Bjuder på en godnatt/morgon bild


Den lilla Nattkoppen

 

Nu ter det sig tydligen såhär att efter Norgevistelsen (låter som en liten semester, men jag var ju trots allt där ett år, och det var ingen semester!!) så lovade jag mig själv att inte äta nudlar mer. Detta var för att jag nästan spydde när jag kom och tänka på nudlar, därför att jag mestadels åt denna delikatess när jag bodde själv, eller själv, jag bodde ju med fenomenala Elin den tiden jag inte bodde med Pontus, men vi laga inte särskilt mycket mat tillsammans då hon nästan alltid var på jobbet eller gymmet. Menmen, nu blev det så att jag råkade köpa koppnudlar, heter det så? Och en kväll vart vi lite hungriga och gjorde varsin kopp nudlar, och det var som att återse en kär gammal ovän som man nu kan tänkas att vara vän med igen.

Så nu har det blivit en nattlig vana, den där nudeln.



Nu blir det ett avsnitt Entourage, och nej, det går inget bra att vända tillbaka dygnet.


Refresh

Eftersom jag inte har bloggat på länge kanske ni har glömt mig, så jag ger er en lista som är snodd från Ellen och Drömmen


Du heter:
Linn

Smeknamn: Linn, Limpan

Låt som när du är ledsen sörjer till? Sörjer aldrig

Beroende av: Kolsyrade drycker och vänner.

Vad får du oftast komplimanger för? Allt, för jag är så gryyyym!

 Hur imponerar man på dig? En rolig människa som får en att skratta är alltid kul!

Brukar du skratta för dig själv? Jämt. Ibland i sömnen med, tydligen :D Kul ska man ha.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS? Från Vodaphone så inget intressant.

Var bor du? Medelhavet! (I havet)

Trivs du där? Som en fisk ;)

Har du haft sex idag: Nope

Hur svarar du i mobilen: Hmm. Beror på vem som ringer, men oftast, Hej, Heeeeeeej!!!! Eller Hej det är Linn om jag inte vet veom som lurar på andra sidan.

Vem ringde du senast?: Mamma och pappa och Mats via Skype videosamtal. Fantastisk trio bestående av mamma som inte kunde sluta skratta, Mats som var grinig för att mamma inte kunde sluta skratta och pappa såg mest obekväm ut, kanske för att mamma inte kunde sluta skratta.

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Ingen aning då det var mamma som ringde i morse och jag sov (men jag minns att jag var imponerad av hur pigg jag kunde låta) men jag tror att hon sa att hon hade fått borelia. Det var inte så kul. Hon skrattade iallafall. :)

Antal timmar sömn inatt: Inatt? Inga timmar alls, har vänt på dygnet och somnade kanske runt 06

Sov du ensam: Neeejj!

Brukar du komma i tid: Alltid!

Hur känner du dig nu: Som att jag borde vända tillbaka dygnet och inte sova till 15 :P

Favoritfärg på dina kläder: Alla samtidigt

Vad tycker du om fötter:
Det är väldigt bra att ha! Önskar jag hade fler.

Vad saknar du: Alla och ingen

Hade du en bra kväll igår: Ja.

Favorit dryck på morgonen: Kaffe, Iskall cola eller te, inte iskallt.

När brukar du oftast gå och lägga dig: Obesvarat

Är du blyg?: Ja, massa massa

Sysslar du med någon idrott: Idrott?

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nej.

Har du spytt offentligt: Offentligt? Som inför publik. Vet ej. I en bil iallafall.

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag? Ligga (tar ditt svar drömmen)

Är du nöjd med ditt liv: Japp

Är du bortskämd: Som en snorvalp.

Vad gör du i morgon: Sola?

Vad är det värsta du vet?: Smällare

Vad är det finaste du fått?
 Jag får fina saker ofta, men alla alla fina människor jag fått lära känna

En speciell dag du minns: Det finns så många

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Börja jobba på Mcdonalds ;) 

Vill du gifta dig: Nej

Vill du ha barn: Vet inte faktiskt antingen inga eller 4.

Är du musikalisk?: Kan inte ta en enda ton. Eller kanske en eller annan på nåt instrument.

Vad dricker du helst när du är törstig: Kolsyrat vatten!

Bor dina föräldrar tillsammans: Ja

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Nej

Biter du på naglarna:
Nej!



  


Design

Jag har hämtat min design från http://www.designandmakeup.se.

Tack =)

Nu du bloggen får du vakna

Nu tänkte jag att min blogg får vakna till liv igen efter att ha slumrat i...håll i er, i ETT år!
Jag passar på att fira med två bilder.

Mer bilder från Malta kommer. Och det ska inte ta ännu ett år. Jag lovar!



Jag i Göteborg på Midsommar



Jag och Pontus


RSS 2.0