Differences

Noterat skillnader mellan Malta och Sverige.









På Malta köper man allt kött i lösvikt, iallafall i alla de butiker jag har vart inne i. Köttfärs, kotletter och allt möjligt -lösvikt.

På Malta skjuter man fyverkerier 5 dagar i veckan, varje vecka. Man orkar inte vänta tills det blir mörkt heller utan man skjuter mitt på dagen med, vilket bara resulterar i ett litet rökmoln och en smäll. Noterat tidigaste uppskjut 06:00 på morgonen, En söndag. True story. De skjuter även nu i skrivande stund.

Vissa malteser kan inte maltesiska. Träffade en maltes som inte kunde det förrän han var tio år. Detta för att maltesiska var förbjudet att prata på Malta då det låg under engelskt styre fram till 60 talet, så hans föräldrar pratar bara engelska fast de är helmalteser.

Det är inte olagligt att dricka alkol och köra bil. Jag frågade en tjej senast när vi var ute hur de skulle ta sig hem. Vi kör hem sa hon, detta efter mycket vin och sprit. Det är helt enkelt lagligt att köra rattfull, inget konstigt alls.
På julafton får man kol i ett paket om man inte varit snäll. I sverige får man inget.

De kör på fel sida av vägen - galningar ;)

När de pratar om maj så refererar de det som 'i vintras' detta trots att det var 25 grader
.
Hela landet är så litet så när man har åkt 6 mil, då har man åkt från ena sidan till den andra. Och tillbaka.


Man kastar oftast inte soporna i nån slags kontainer. Det räcker att ställa ut det på gatan bara, så hämtar nån upp det åt dej. Detta resulterar dock i ganska många soppåsar på trottoarerna, men de brukar inte stå särskilt länge.

Dom äter gärna kaningryta.

Malta kan inte producera el.



Om ni tycker nåt verkar konstigt kan ni ju kolla på denna länken vad folk tycker om oss =)





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0