Svettig shoppingrunda och sleepover

Tillbaka i Norge efter en jul hemma i sverige. Dagarna där hemma gick allt för fort! Var faktiskt ute med Emily på juldagen på Pakhallen, mycket trevligt att träffa henne! Fick lite småpanik att söndagen kom så fort och att jag skulle åka tillbaka till Norge alldeles själv, men det gick bra. Var lite ensamt på måndagskvällen, men men, man vänjer sig och jag lyckas fylla mina dagar ändå :)
  Igår efter jobbet gick jag på ett välbehövt gymbesök efter jobbet och efter det tänkte jag ta en sväng på Oslo City. Eller jag bestämde mig för att jag skulle göra det när jag gick förbi det. Men eftersom jag inte hade duschat så kände jag mig inte så fräsch, men det vcar ju faktiskt rea på en klänningsaffär. Det blev bara massa spanade och kännande, vågade inte riktigt prova nåt eftersom jag förmodligen inte skulle få av mig klänningarna efteråt. Jag såg framför mig hur jag skulle bli utslängt för att jag provade klänningar direkt efter gymmet. Så jag hoppas att de har kvar nåt vackert när jag kommer in idag =) Så det blev lite annan inhandlig av väska och skor.
   När jag var där på Oslo City ringde en lite ledsen Sara som skulle vara ensam hela veckan och jag var ju med ensam så då styrde vi upp en sleepover lite snabbt så jag kom och mötte henne på busstationen och vi hämtade mat och satt och skvallrade och myste hela kvällen :)

God Jul!

Jag tackade ja till jobbet på Baker Hansen så i slutet av januari tar jag mitt pick och pack från Fredensborg och Iduns gate 4, och flyttar till Majorstuen. Känns lite trist att lämna den lägenhet som jag bott och trivts i de senaste 6 månaderna. Menmen, det blir alldeleles för dyrt för mig att bo kvar där. Dessutom komnmer jag få bo i ett kollektiv med Sara och två golden retrivers och förhoppningsvis kommer jag få flytta dit Olexia =) Så det kommer bli super! Ikväll åker jag hem till Sverige för julfirande. Jag har tyvärr tappat all julstämning i takt med att snön smälte, men det bli säkert bättre när jag kommer hem.

Julskinkan . here I come!


God jul!

Jobb på prov

Idag ska jag provjobba på Baker Hansen. Är tydligen årets tuffaste dag just idag. Vilken tur för mig :) Jag ger en rapport på måndag om jag överlever.

Jag finns numer på ett nytt sälle på fritiden -  Sats Spektrum. Att jag aldrig har tänkt på det tidigare!


Shopping på hög nivå

Vaknade idag med träningsvärk i armarna.  Undrade varför eftersom jag inte tränade, men kom snabbt fram till att det måste vart av pontus och min 4 timmars långa shoppingrunda igår :O  Så nu har man avklarat en del julklappar, men vi är ändå långt ifrån klara ... Fattar inte hur det kan bli så mycket, men mitt i allt är det oxå tre födelsedagar =)


Vad händer?

Vad ska jag göra? Vad ska Pontus göra? Allt känns bara så förvirrat just nu :S Pontus ska nog flytta hem till Sverige, TROR han, han har inte bestämmt sig än. Jag vill stanna i Norge, man jag vet att jag inte vill bo utan Pontus,. Pontus vet däremot inte hur länge han blir i Sverige om han skulle flytta tillbaka, det kanske bara blir en eller två månader. Jag har två andra jobb jag vill söka och jag ska på intevju på ett av de imorrn och det andra har jag bara lämnat in cv:t och hoppas att de hör av mig snart snart :)

Hej hej bloggen!

Ojoj, det var längesendan jag skrev nåt här, det var länge sedan jag var inloggad oxå. Har blivit utmanad av två st oxå. Det betyder visst att jag måste nämna 6 ointressanta saker om mig själv? Eller var det intressanta?

- Jag nyser när jag noppar ögonbrynen
- Jag sätter alltid i halsen när jag äter choklad
- Min morbror har vart med i freesby landslaget (finns det ens ett sånt?)
- Den person som nu äger mitt fösta mobilnummer (som blev snodd!) heter Eugenia
- Jag lyckas få en chokladkalender VARJE år =)
- Jag gillar arga kunder mer än glada


Jag ska enligt lag också länka mina utmanare, men det vet jag inte hur man gör :p

Men jag får utmana=)
Då utmanar jag

Sara T
Emelie Dahlin
Frida Schu

bara för att få tre helt spridda personer =)

Helgen i korta drag

Fredag: Slutade redan kl 15 och tog mig in till stan, skulle först till Sandra på Sats för att teckna avtal med dom, fick ett myckt bra vänner-erbjudanade :) Sedan gick jag på Totalpasset som började 1645, kom lite sent menmen,efterdet körde jag kontition på trampmaskin 40 minuter samt 20 minuter på bandet, sedan var jag helt slut! Åkte bara hem och tog det lugt. På lördagen hoppade jag upp redan kl 0900 för att gå på spinning, efter det var jag sjukt effektiv i hemmet, städade, sorterade mina och pontus viktiga papper i plastmappar, och sedan i pappersställ, butte sängkläder,ok dessa byter jag varje helg, tvättade massor av tvätt, lagade lunch och förberedde för middagen. Kl fyra ungefär tog energin slut och jag låg i soffan resten av dagen/kvällen :p
  På söndagen tog jag sovmorgon, enda på hela veckan, åt en halv Grandiosa och for till gymmet för att gå på två pass,ett spinning och ett Enkel och effektiv. Kommer verkligen sakna Elixia, hoppas Sats blir lika bra :) Det blir iallafall BILLIGARE :)

Projektet

Jag gjorde en Svensk flagga av häftstift på Sverres plats, sedan kom jag på den geniala iden att oxå göra en Norsk. Vilket visade sig vara svårare än vad jag räknat med från första början..Så det blev ett projekt som höll på över en vecka med att samla häftstift i rätt färg och komma på hur de skulle sitta. Jobbiga norrmän som måste ha tre färger. Resultatet blev en ganska stor norsk flagga, och en liten svensk =)Men visst blev det fint :D


Så mycket slit ch nu sitter den inte ens kvar =(

Pepparkakshus-tävling

På jobbet har vi arrangerat en pepparkakshustävling och imorse var det mitt teams tur att bygga och dekorera. Jag och Nina var alldeles för trötta för den sortens aktivitet på morgonen, så vi hade kul med att försöka få vårt team att gå med på Bloody Christmas - tema, men det blev inte så populärt. Vi gjorde lite i smyg iallafall


Död gubbe utan huvud på toppen av huset


Bloody Christmas pepparkakshus


Här har det gått vilt till!


Vet inte om det var fel på mig och Nina, eller om de andra hade tråkig, men vi hade sjut kul


De seriösa. (Det är jag som har gjort det vita på taket, så lite hjälpte jag allt till)

Blev nog fint, men tror inte vi kommer vinna, men med Bloody Christmas hade vi lätt vunnit!

Ha det!

MysigtDet är mysigt i Oslo just nu <3

Förra helgen


Förra helgen var vi som sagt på julbord =) Pontus och jag fick bo i en av hotellets sviter :) Stort vardagsrum med kamin.Även med övervåning med jätteskön säng, tv, badrum och stor garderob

 
Det snöade massor när vi åkte upp, så mycket att bussen faktiskt fasnade :p Men det var jättefint och massa julstämmning!
Vi kollade på julshow, åt julmat och sedan var det fest, men jag o Pontus gick tillbaka till rummet efter julbordet, vi gav bort våra drinkbiljetter till bättere behövande, gick hem och duschade och svepte in oss i stora härliga badrockar och njöt av att bli bortskämda :)

SommarJag saknar sommaren en hel del, men det gär man kanske alltid =) Därför bjuder jag på en vacker gul bild från i somras

Julstämning i Lørenskog

Det är mysigt här i Lørenskog där jag jobbar, massa snö och vi har adventskjusstakar, de delade ut chokladkalendrar till alla första december och vi har massa julpynt och en gran =)  I Oslo är det också fint upplyst med julpynt och så, men snön kan inte mäta sig med den som är här. Snö på backen, taken, träden ja, överallt ! Det är mysigt.
Men i morse fick jag lite hemlängtan- längtade efter att komma ner från mitt rum hemma hoa mamma o pappa i sockar (det är lite kyligt på golvet) och gå in i löket och skära upp lite julskinka och mamma står vid spisen och lagar varm choklad. Mmm skinkmacka och varm choklad och vara hemma och ledig. Nästan så man vill åka hem i helgen för det, men det vore ju lite galet. Får vänta ända till jul för att få göra det, men då, då kommer det sitta fint :)

Skumt

Inatt vaknade jag av att Pontus mummlar att min klocka inte är rätt ställd och att jag måste ställa den rätt. Jag tar upp mobilen och ser att den står på 09:55, den ska stå på 09:15. Tur att han sa nåt, för jag måste gå senast kl 10. Jag ställer om klockan och tackar honom för att han sa till, varpå han VAKNAR ? Han hade inte alls pratat med mig, utan jag hade drömt :O
Frågade honom en extra gång imorse och han hade defenitvit inte pratat med mig om klockan.. hmm?

Doktor Tv

Nu är jag ganska trött på att vara tvdoktor. Jag orkar inte bry mig när kunder ringer in och säger att deras tv är konstig

- Min tv behöver reparation.
- Jaha? (uttråkad) Vad är det för fel på den då? (gäspar)
- Ja, bilden förvinner och det blir svarta stripor som sitter kvar efterpå.
- Ok? (Noterar kanske) , Och hur länge har det varit såhär? Hur ofta händer det?
- Detta är ANDRA gången detta sker och nu vill jag ha en NY tv idag!
- Nej du kan tyvärr inte få ny produkt, den måste in på service minst tre gånger innan du får ny produkt. (ler inombords)
- Detta är bara TULL!! Ge mig numret till butiken!!
- Tyvärr, det är vi som svarar för de  (Mohaha)
- Nu Får du ge dig, ge mig numret till butikken, jag ska snakke med butiken!!!
- Som sagt är det vi som svarar för de. (Sucker!!)
- Du pratar ju svensk! Jag kjønner ikke hva du siger!!!
-Men du förstod ju nys vad jag sa? (övertydligt)
-KA?? Ka siger du før noe?? Eg kjønner ikke!!


ja, att norska ska vara ett glatt språk glømmer man ganska snabbt nær man jobbar på kundtjänst. Det kan vara allt annan än kæmpegøy!

Den förbjudna filmen

Just nu har de slagit på Tomtarnas verkstad eller vad den heter, den som är allra först på Kalle på julafton, norskarna tycker visst att det är ok att kolla på den innan jul, menmen..:S Tänker på en norsk som tycker att det är kul att säga 'Tomten står på tomten' Haha, det kan vara kul med svenska ibland, men norska är ganska kul med. Piff och Puff heter Snipp och Snapp tillexempel.


Idag fyller Pontus år! Grattis. âven Britney Spears fyller idag :p

RSS 2.0