Tillbaka till verkligheten!

Hej! Sitter nu tillbaka på jobbet tänkte göra en liten sammanfattning av resan :)

Först åkte vi 9 nio timmar och 40 minuter Swebus till Danmark. Jag bokade självklart resan från Örebro utan att tänka på att man kan åka swebus från Laxå. Så vi gick upp tiiiidigt och så fick Pontus pappa skjutsa in oss till Örebro, och sedan åkte vi förbi Laxå med bussen, haha inte så smart kanske ;) Menmen, resan gick bra, vi stannade säkert på hundra ställen innan vi kom till Göteborg där vi fick byta buss till Köpenhamn. Det var ändå inte så jobbigt som det låter med Swebus, det gick faktiskt helt ok.

Sedan kom den jobbigaste resan av alla, mellan Köpenhamn och Berlin. Hoppade på tåget vid 19 och skulle åka till Hamburg før att byta. Kom till Hamburg vid ca kl 01 och fann ut att stationen liksom var øppen, så det var lika kallt inne som ute. Det var som bara ett stort tak och massa spår. Vi skulle vänta där till kl 06. Hamburg (eller Tyskland) är väldigt befolkat med svartrockare. Det var kanske 70% svartrockare 10 % poliser 10% Mc Donaldsanställda och 10 %'vanliga' människor. Det var lite skumt, och väääldiogt jobbigt och kallt och sitta där och vänta. Men tillslut kom faktist tåget och vi sov hela vägen till Berlin (som bara tog ca 3 timmar) Gick av på fel station först (det stod Berlin nånting på skylten) så vi hoppade av och det var helt tomt. Detta kan inte vara rätt tänkte vi och hoppasde på tåget igen, och skulle fråga någon, så jag sprang fram helt sömig och förvirrad och frågade ett par som satt på tågen på svenska vart vi vart haha de fattade ju inget såklart :p Jag fick tillslut mitt medvetande tillbaka och frågade på engelska , men då hade tåget redan börjat åka igen så då  var det egentligen försent iallafall :p Men som tur var så kom vi rätt och sedan tog vi en buss till hotellet. Vi betalade 30 Euro för att få checka in tidigare och det var det värt! Vi duschade säkert 30 minuter för att få upp värmen efter Hamburgsvistelsen, sedan sömn! Vaknade inte förran kl 16. Då var det dags att upptäcka Berlin. Så ut med karta och nya krafter. Hamnade på en grillrestaurang och åt god mat.
Nästa dag gick vi till Madamme Tussaud, allmän sightseeing och middag i tvtornet i Berlin med utsikt över hela stan. Vet inte hur jag ska lägga in filmer jag har filmat (eftersom pontus inte vill vara med på Youtube antar jag) Får lägga upp filmer med bara mej då :p

Det var lite av det vi gjorde i Berlin. Åkte tidigt dagen efter det till Prag.

Det får bli ett annat inlägg =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0